Salata Tarifleri ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Salata Tarifleri ve Malzemeleri

Salata tarifleri ile güzel sofralarınızı renklendirebilir ve sevdiklerinize müthiş salatalar hazırlayabilirsiniz. Büyük veya küçük herkesin çok beğenerek tükettikleri salatalar, vitamin ve mineral açısından da zengindir. İçerisinde bulunan farklı sebzeler ve soslar ile hazırlanılan salata tarifleri özellikle mevsim fark etmeksizin ve öğün ayırmaksızın her daim tüketilebilir.

Yoğurtlu Tavuklu Şehriyeli Salata İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 tane havuç
  • 1 küçük kutu haşlanmış mısır
  • 5 adet kornişon
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 sap taze yeşil soğan
  • 1 tane kırmızıbiber
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 400 gr tavukgöğsü
  • Yeteri kadar tuz
Yoğurtlu Tavuklu Şehriyeli Salata Nasıl Yapılır?

Derin bir pişirme tenceresinin içerisine sıcak su ilavesi yapın. Üzerine arpa şehriyeleri boşaltın ve orta harlı ateşin üzerinde kaynatın. Şehriyeler piştiğinde içerisine az miktar tuz ilavesi yapıp karıştırın. Ardından kevgirin içerisine şehriyeleri boşaltın ve üzerine soğuk su tutup suyunu süzdürün. Ayı bir tencerenin içerisine tavuk etini ilave edin ve üzerine su boşaltıp pişmeyi bırakın. Tavuk etini yumuşayana dek pişirin ve piştikten sonra çatal ile suyun içerisinden alıp bir tabağın içerisine yerleştirin. Sıcak iken tavuk etini didikleyin ve bir karıştırma kabının içerisine alın. Arpa şehriyeyi de tavuk etinin yanına alın. Bir tane havucu yıkayın ve malzemelerin yanına rendeleyin. Maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı temizleyip yıkayın. İnce kıyım yapın ve malzemelerin bulunduğu karıştırma kabına alın. Baharat ve tuzu ilave edip malzemeleri harmanlayın. Ardından yoğurt ve mayonezi karıştırın salatanın içerisine ilave edin ve karıştırın. Yoğurtlu tavuklu şehriyeli salatanız servis için hazırdır.

Afiyet olsun.

Köz Patlıcan Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
  • 8 adet patlıcan
  • 3 tane domates
  • 5 tane çarliston biber
  • 1 tane limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane kuru soğan
Köz Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır?

Patlıcanları ateş veya mangalın üzerinde közlemeye bırakın. Bu aşamada ocağın üzerinde de közleyebilirsiniz. Közlenmiş olan patlıcanları bir poşetin içerisine alın ve poşetin ağzını kapatın. Diğer taraftan maydanozu temizleyip yıkayın ve ince kıyım yapıp karıştırma kabının içerisine alın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve ay şeklinde veya ince kıyım olarak doğrayın. Sarımsağı bir bıçak yardımıyla ezer gibi doğrayın ve malzemelerin yanına ilave edin. Domatesin arzuya göre kabuklarını soyun veya soymadan küp şeklinde doğrayın. Doğranmış domatesleri de karıştırma kabına alın. Çarliston biberi ilk önce ortadan ikiye kesin ev orasında bulunan pulları temizleyin. Ardından ince kıyım yapıp limon suyu ile malzemelerin yanına ilave edin. Son olarak patlıcanı poşetin içerisinden çıkartın ve kabuklarını soyun. Soyulan patlıcanları doğrama tahtasının üzerine alın ve ister kalın ister ince şekilde doğrayın. Doğranmış olan patlıcanları da malzemelerin yanına alıp bir güzel harmanlayın. Servis tabağına ilave edip sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sultan Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
  • 4 tane patates
  • 1 şişe konserve garnitür
  • 1 su bardağı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 4 tane yumurta
  • Yeteri kadar tuz
Sultan Salatası Nasıl Yapılır?

Sultan salatası için dört tane yumurtayı bir pişirme kabına alın ve üzerine su ilavesi yapıp haşlayın. Yumurtalar sert kıvamda haşlandıktan sonra suyun içerisinden alıp bir tabağın içerisine yerleştirin. Diğer taraftan da patatesleri bir tencerenin içerisine alıp ocağın üzerine yerleştirin su ilavesi yapıp haşlamaya bırakın. Patatesler haşlanınca suyun içerisinden alıp kabuklarını soyun. Sıcak iken bir patates ezici ile patatesleri ezin ve içerisine tuz ilavesi yapıp karıştırın. Patatesleri bir streç filmin üzerinde düzgün bir şekilde yayın. Üzerinde haşlanmış olan yumurtaların kabuklarını soyup uzunlamasına olacak şekilde yerleştirin. Bir şişe garnitürü yumurtaların etrafına döküp yayın. Üzerinde mayonezi çırpıp sürün ve streç filmin bir kenarından tutup sarın. Rulo şeklinde sardıktan sonra buzdolabına kaldırın ve bu şekilde bir saat kadar bekletin. Sürenin ardından dilimleyin ve servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Renkli Şehriye Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 tane közlenmiş kırmızı biber
  • 5 adet kornişon
  • 1 tane salatalık
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam dereotu
  • 3 tane yeşil soğan
  • 1 limon suyu
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 küçük kutu haşlanmış mısır
Renkli Şehriye Salatası Nasıl Yapılır?
Derin bir tencerenin içerisine sıcak ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesi yapıp kaynatın. Su kaynayınca içerisine arpa şehriyeyi ilave edin ve kaynatın. Şehriyeler pişince ocağın üzerinden indirip üzerine soğuk su tutun. Şehriyelerin suyunu süzdürmek için de delikli bir kevgirin içerisine alın ve bu şekilde diğer malzemeler hazırlanana kadar bekletin. Diğer malzemelerden hazır olanlarını bir karıştırma kabının içerisine alın. Dereotunu ince kıyım yapın, limonunun suyunu sıkın ve bir havucu temizleyip rendeleyin. Yeşil soğanı temizleyip çok ince olmayacak şekilde doğrayın ve malzemelerin içerisine ilave edip harmanlayın. Kornişon ve salatalıkları da doğrayıp malzemelerin yanına ilave edin. Bütün malzemeleri bir güzel harmanlayıp servis tabaklarına alın ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Salata Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuzukulağı Salatası Tarifi

Kuzukulağı Salatası Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Salatanın Faydaları Nelerdir?

Salatanın Faydaları Nelerdir?

Karides Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Karides Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Salatası Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Patates Salatası Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

İç Bakla Salatası Tarifi ve Malzemeleri

İç Bakla Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Maskolin Salata Tarifi ve Malzemeleri

Maskolin Salata Tarifi ve Malzemeleri