Tavuklu Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuklu Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yoğurtlu Salata: Sülüngiller familyasından olan tavuk insanoğlunun beslenmesinde yüzyıllardır kullanılan bir besindir. Tavuk, genellikle çiftliklerde yetiştirilmektedir. Tavuğun hem etinden hem de yumurtasından gıda olarak kullanılmaktadır. Besleyici besin değeri bulunan tavuğun ızgara, yahni, yağda veya fırında kızartma yolu ile ayrıca çeşitli sebze yemeklerinde et yerine kullanılmaktadır. Tavuk, tüm olarak yemeklerde kullanılabildiği gibi ayrıca parçalara ayırarak da kullanılmaktadır. Tavuklu yoğurt salatası yapmak için ise tavuğun göğüs eti kullanılmaktadır. Tavuk göğsü kalori olarak 100 gramında 172 kalori bulunur. 100 gram tavukta 20.85 gram protein, 9.25 gram yağ içermektedir.

Tavuklu Yoğurtlu Salata: Tavuk karbonhidrat, yağ ve protein metabolizması, kırmızı kan hücrelerinin üretimi ayrıca bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için gereken B6 vitamin bakımından çok zengin bir besindir. Tavuk günlük toplam B6 vitamini ihtiyacının yaklaşık% 36'sını sağlayabilmektedir. Bunun yanı sıra, niasin veya B3 vitamininin toplam günlük ihtiyacının yaklaşık% 72'sini sağlar.

Tavuklu Yoğurtlu Salata için gerekli malzemeler
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 kâse kadar yoğurt
  • 2 adet salatalık
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Ceviz
  • Dereotu
  • Tuz
Tavuklu Yoğurtlu Salata Nasıl Yapılır?

Tavuklar haşlayıp küçük parçalara ayıralım. Salatalıklar soyarak küçük küçük doğrayarak, dereotunu kıyalım. Mayonez, ezilmiş sarımsak ve yoğurt ayrı bir kapta karıştırıp tüm malzemeleri birleştirelim. İri dövülmüş ceviz ve tuz ekleyerek servis kabına alalım.

Afiyet olsun.

Tavuklu Yoğurtlu Salata Yorumları

soru

Biray

03 Mayıs 2024 Cuma

Iyi günler bugün arkadaşıma yemeye davet ettim. Yemeklerinin yanında meze olarak tavuklu yoğurtlu salata yapmıştı ilk kez yedim çok farklı ve güzel geldi. Heme ben de tarifini aldım ve yapmak istiyorum. Acaba tavukları haşlayıp soğuduktan sonra mı yoğurda katmam gerekiyor yoksa sıcak sıcak da yapsam olur mu? Bilgi verirseniz sevinirim.

Cevap yaz
cevap

Admin

03 Mayıs 2024 Cuma

Tavukları haşladıktan sonra soğutup yoğurda katmanı tavsiye ederim. Sıcak tavuk yoğurdu sulandırabilir ve salatanın kıvamını bozar. Bu şekilde daha lezzetli ve kıvamı yerinde bir meze elde edersin. Afiyet olsun!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Patates Salatası Kaç Kalori?

Patates Salatası Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Semiz Otu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Semiz Otu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Rus Salatası Tarifi

Garnitürlü Rus Salatası Tarifi

Amasra Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Amasra Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Burger King Salata Tarifi ve Malzemeleri

Burger King Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Göbek Salatanın Faydaları Nelerdir?

Göbek Salatanın Faydaları Nelerdir?

Güncel

Salata Süsleme Tarifi ve Malzemeleri

Salata Süsleme Tarifi ve Malzemeleri