Çerkez Salatası Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Çerkez Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Salatası

Çerkez salatası, ülkemizde pek bilinmeyen bir salata çeşididir. Özellikle Doğu Karadeniz bölgemizde tüketilen bu salata, sahip olduğu lezzet açısından ülkemiz çapında ünlü olmaya aday lezzetlerimizden biridir. Son zamanlarda televizyonlarda yer alan yemek programlarında da şeflerin yapılmasını şiddetle tavsiye ettiği lezzetlerden biri olan Çerkez salatası, yapımı ve malzemeleri açısından emek sarf edilmesi gereken bir salatadır. Diğer salatalara pek benzemeyen bir yapısı vardır. Çerkez salatasının malzemelerini şu şekilde sıralayabiliriz.

Çerkez Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • İki su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • İki buçuk su bardağı tavuk suyu
  • Dört diş ezilmiş sarımsak
  • İki adet ıslatılmış ekmek içi
  • Bir kilogram haşlanmış taze fasulye
  • Üç adet doğranmış kırmızı biber

Çerkez Salatası Nasıl Yapılır?

Çerkez salatasının yapımına gelecek olursak, ilk olarak bir tavuk almalısınız tavuk suyunu elde edebilmek için. Tavuk alındıktan sonra haşlanmalıdır. Tavuk haşlandıktan sonra etleri dikkatlice didiklemelisiniz. Çukur bir kap içerisine tavuk suyunu, ceviz içini, ekmek içini ve sarımsağı koyarak karıştırıp sos elde ediniz. Bu işlemlerden sonra içine galeta ununu da katmayı unutmamak gerekir. Başlangıçta didiklediğiniz tavuk etlerini de katmayı kesinlikle unutmayınız. Pul biber de eklenmelidir çünkü Çerkez salatasının biraz acı olması çok önemlidir. Tüm bu karışım çok iyi karıştırılmalıdır, yoksa Çerkez salatasının kıvamı istenilen düzeye asla gelemez. Yaklaşık olarak diş macunu kıvamına gelmelidir. Tuz eklenmelidir. İki su bardağı dövülmüş cevizi de karışımımıza eklemeyi unutmayalım. Eğer imkan varsa cevizleri bir kez daha dövmek çok fayda sağlar, böylece Çerkez salatasının kıvamı tam tutar. Tereyağını kavurarak sıcak bir şekilde karışımımıza dökelim. Son bir kez çok iyi bir şekilde karışımımızı karıştırarak dinlenmesi için 5 dakikalığına ayrı bir kaba alalım. Karışım dinlendirildikten sonra tekrar eski kabına almadan servis tabağımıza alalım. Son kontrollerini yaparak artık salatamız sofralarımızı süslemek için hazırdır.

Sizler de yukarıda belirtilen bu eşsiz lezzetin detaylı tarifini uygulayarak hem aşçısı olun hem de lezzetini tadan şanslı insanlardan olma fırsatını yakalayın. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Çerkez salatasını daha da lezzetlendirmek için farklı malzemeler ekleyebilirsiniz. Örneğin; ince doğranmış taze soğan veya maydanoz, salatanıza ekstra bir tazelik katacaktır. Ayrıca, ceviz içinin yanı sıra fındık veya badem kullanarak farklı tatlar deneyebilirsiniz. Salatanızı servis etmeden önce üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek lezzeti daha da artırabilirsiniz.

Çerkez salatası, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek olarak sofralarınızı süsleyebilir. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Soya Soslu Salata Tarifleri

Soya Soslu Salata Tarifleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Garnitürlü Makarna Salatası Tarifi

Garnitürlü Makarna Salatası Tarifi

Salata Kaç Kalori?

Salata Kaç Kalori?

Göbek Salatanın Faydaları Nelerdir?

Göbek Salatanın Faydaları Nelerdir?

Kolay Salata Tarifleri

Kolay Salata Tarifleri

Kızarmış Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balık Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Balık Salatası Tarifi ve Malzemeleri