Oktay Usta Rus Salatası
12 Temmuz 2024

Oktay Usta Rus Salatası


Oktay Usta Rus Salatası, özellikle ana yemeklerinizin yanında vazgeçilmez bir meze olarak kullanabileceğiniz lezzetli bir salata türüdür. Bu salata, Türk mutfağında sıkça karşılaşabileceğiniz bir çeşittir. Oktay Usta'nın tarifiyle hazırlanan Rus Salatası, formda kalmak isteyenler ve kilo vermek isteyenlerin en çok tercih ettiği salata türlerinden biridir. Oldukça besleyici olan ve kalorisi yüksek olan bu salata, diyet yapanların bir öğlen veya akşam öğünü olarak da tükettiği bir alternatif olabilir. Ayrıca, etli veya yağlı yemeklere göre daha sağlıklıdır.

Oktay Usta Rus Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patates
  • 1 kase kornişon turşusu
  • 1 kase bezelye
  • 1 kase havuç
  • 4-5 yemek kaşığı mayonez
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • İsteğe göre baharat çeşitleri

Oktay Usta Rus Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle patates, bezelye ve havuçları güzelce bütün bir biçimde haşlıyoruz ve bir süre soğuması için bekletiyoruz. Daha sonra patatesleri küp şeklinde doğruyoruz. 1 kase kornişon turşusunu da küçük küçük doğrayarak patatesle aynı kaba koyuyoruz. Salata yapacağınız kabın büyük ve geniş olması, harmanlarken kolaylık sağlayacaktır. Daha sonra aynı kaba küçük küçük doğradığımız havuçları ekliyoruz. Ayrı bir kabın içinde ise mayonezle yoğurdu iyice çırpıyoruz. Daha sonra hazırladığımız bu karışımı büyük salata kabındaki sebzelerin üzerine gezdiriyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Karıştırırken patateslerin ezilmemesine özen gösteriyoruz. Eğer isterseniz salataya baharat çeşitlerini de ekleyip karıştırıyoruz ve Oktay Usta Rus Salatası hazır hale geliyor. Servis tabaklarına koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bayındır

12 Temmuz 2024 Cuma

Ben de Oktay Usta Rus Salatasını denemek istiyorum ama patateslerin doğru boyutta doğranması ve karıştırırken ezilmemesi için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Ayrıca, yoğurt ve mayonez oranını nasıl dengeliyorsunuz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Bayındır,

Rus Salatası yaparken patateslerin doğru boyutta doğranması ve karıştırırken ezilmemesi için öncelikle patatesleri küçük ama eşit büyüklükte küpler halinde doğramanızı öneririm. Patatesleri haşlarken çok yumuşamamalarına dikkat edin; hafif diri kalmaları, karıştırırken ezilmelerini önler. Yoğurt ve mayonez oranını dengelerken, genellikle 1 su bardağı yoğurda 1/2 su bardağı mayonez oranını kullanıyorum. Ancak bu oranı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha hafif bir tat isterseniz yoğurt oranını artırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oktay Usta Rus Salatası

Oktay Usta Rus Salatası

Şefin Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şefin Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yıldız Şehriye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yıldız Şehriye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Gökkuşağı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Gökkuşağı Salatası Tarifi ve Malzemeleri