Erişte salatası, farklı bir tat olarak sofralarımızda yer almaktadır. Yetişkinlerin ve çocukların severek tüketebileceği bir salata türüdür. Besin değeri yüksek, doyurucu ve kalori değeri düşük bir salata çeşididir. Erişte salatası, içinde yoğurt bulunması nedeniyle özellikle yaz aylarında sıkça tercih edilir. Yapımı kolay ve masrafsız olması nedeniyle herkesin rahatlıkla yapabileceği bir salata türüdür. Diyet yapanlar, öğle yemeği veya akşam yemeği olarak erişte salatasını tercih edebilir. Erişte Salatası Malzemeleri (4 Kişilik)
Erişte Salatası Nasıl Yapılır? İlk olarak salataya erişteleri haşlamak ile başlayalım. Sıcak suyu derin bir tencerenin içine koyup kaynamaya bırakıyoruz. Sıcak su 2-3 dakika sonra kaynamaya başlayacaktır. Eriştelerin yapışmaması için kaynayan suyun içine sıvıyağ ve tuzu ekleyip ardından erişteleri ilave ediyoruz. Bir iki defa karıştırdıktan sonra orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika sonra erişteler pişmiş olacaktır. Erişteleri süzüp birbirine yapışmaması için soğuk su ile bir iki kere yıkayın. Daha sonra kornişon turşuyu ve közlenmiş kırmızı biberi küçük küçük doğrayıp bir kasenin içine koyun. Ardından sarımsağı soyup ezin ve derin bir kabın içine süzme yoğurdu koyun. Süzme yoğurdun içine sarımsak ve mayonezi ekleyip karıştırın. Sarımsaklı yoğurt karışımının içine sırasıyla mısır, turşu, garnitür, kırmızı biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak haşlanmış erişteleri yoğurtlu karışıma ekleyip iyice harmanlayın. Erişte salatası hazır, istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Erişte salatasını daha da renklendirmek ve besin değerini artırmak için içerisine çeşitli sebzeler, zeytin veya ceviz ekleyebilirsiniz. Ayrıca, yoğurt yerine az yağlı beyaz peynir veya labne peyniri kullanarak farklı tatlar elde edebilirsiniz. Vegan bir alternatif için mayonez yerine avokado püresi veya tahin kullanabilirsiniz. |