Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Közlenmiş kırmızı biber salatası, çocukluğumuzdan beri annelerimizin sürekli yaptığı, sofralarımızı süsleyen lezzetli bir salatadır. Kırmızı yağ biberlerinin çıkmaya başlamasıyla birlikte bu salata, sofralarımızda sıkça yer almaya başlar. Şimdi nasıl yapıldığını anlatalım. Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Malzemeleri
Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Nasıl Yapılır? Biberleri öncelikle tek tek ve iyice yıkayın. Ardından fırınınızı önceden ısıtın. Fırın ısındıktan sonra biberleri fırına yerleştirip güzelce közleyin. Biberler közlendikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra kabuklarını soymaya başlayın. Kabukları soğuduktan sonra soymak çok daha zor olacaktır. Biberler tamamen soğuduktan sonra onları küp küp doğrayın. Maydanozları iyice yıkayın ve temiz olduğundan emin olduktan sonra ince ince doğrayın. Sarımsakları rendeleyin. Bir kap çıkarın ve içine zeytinyağı, üzüm sirkesi, nar ekşisi ve rendelenmiş sarımsakları koyun. Bir çatal yardımıyla iyice karıştırın. Aynı kaba közlenmiş ve doğranmış biberleri ve doğranmış maydanozları ilave edin ve tekrar karıştırın. Salatanızı daha güzel kaplara alarak servise hazır hale getirebilirsiniz. Ekstra Tavsiyeler Közlenmiş kırmızı biber salatasını daha da çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, salatanıza maydanozun yanı sıra nane, dereotu ve taze soğan ekleyebilirsiniz. Közlenmiş biberi kahvaltılık sos haline getirebilirsiniz. Bunun için bütün malzemeleri (ceviz, közlenmiş biber, maydanoz, tuz, pul biber ve domates salçası) bir mutfak robotuna koyarak iyice çırpın. Kahvaltılık sosunuz hazır olduğunda üzerine maydanoz ekleyerek servis yapabilirsiniz. Yoğurtlu Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Yoğurtlu közlenmiş kırmızı biber salatası yapmak için, közlenmiş kırmızı biber salatasını yukarıdaki tarifte olduğu gibi hazırlayın. Salata tamamlandıktan sonra üzerine yoğurt dökerek ve tereyağı gezdirerek servis yapın. Yoğurtlu salatanız servise hazır olacaktır. Afiyet olsun. |