Oktay Usta Patlıcan Salatası, özellikle ana yemeklerinizi süsleyecek enfes bir salata türüdür. Sadece ana yemeklerinizi süslemekle kalmayacak, nadir yapılan bu salatadan yiyenleri kendinize hayran bırakacaksınız. Oktay Usta Patlıcan Salatası, ana yemekler dışında diyet yapanlar ve formda kalmak isteyenler için de vazgeçilmez bir salata türüdür. Düşük kalorili olduğu için doyurucu olduğu kadar kilo yapmaz, bu nedenle insanlar bu salatayı bir öğlen ya da bir akşam öğünü olarak tüketebilirler. Oktay Usta Patlıcan Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Oktay Usta Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır? Öncelikle salatanın tadını alabilmek için patlıcanların çekirdeksiz ve tatlı olmasına özen gösteriyoruz. Daha sonra 3 adet patlıcanı mangal kömüründe közlüyoruz. Eğer mangal kömürüyle közleme imkanınız yoksa endişelenmeyin; patlıcanları güzelce yağlayarak evdeki fırınınızda da pişirebilirsiniz. Patlıcanları kabukları yanana dek bu pişirme işlemine devam ediyoruz. Daha sonra patlıcanları çıkararak biraz soğuması için bekletiyoruz. Tamamen soğumasına gerek yoktur. Kabuklarını soyarak salata tahtasında bir bıçak yardımıyla ufak ufak doğruyoruz. Daha sonra patlıcanların içerisine soğan ve sivri biberleri doğruyoruz. Üzerine sarımsakları rendeliyoruz. Yarım demet maydanoz, yeşil soğan ve naneyi ufak ufak kıyıyoruz ve içerisine ekliyoruz. Son olarak pul biber, zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyip iyice harmanlıyoruz. Oktay Usta Patlıcan Salatası hazır. Afiyet olsun. |