Tavuklu Kuskus Salatası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Tavuklu Kuskus Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Kuskus Salatası

Tavuklu kuskus salatası, hem doyurucu hem de lezzetli bir salata seçeneğidir. İçeriğini damak tadınıza göre çeşitlendirebileceğiniz bu salata, farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Tavuk, salataya hem lezzet hem de görsellik katar. Eğer bu lezzeti daha önce denemediyseniz, sizlere sunacağımız tarif ile kolaylıkla hazırlayabilir ve keyifle tüketebilirsiniz.

Tavuklu Kuskus Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım paket kuskus
  • Yarım tavuk göğsü
  • Yarım demet dereotu
  • 2 dal yeşil soğan
  • 3 adet kornişon turşu
  • Yarım demet maydanoz

Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu

Tavuklu Kuskus Salatası Nasıl Yapılır?

1. Tavuk göğsünü yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip haşlamaya bırakın. Orta ateşte tavuğu haşlayın ve yumuşadıktan sonra tencereden çıkarıp sıcak halde didikleyin. Tavuk soğuduktan sonra didiklemek zorlaşabilir.

2. Didiklediğiniz tavuk etlerini bir kenarda bekletin. Bu aşamada, tencereye su ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynadığında içine 1 çay kaşığı tuz ve yarım paket kuskusu ekleyin. Kuskusları haşladıktan sonra süzgeç ile süzün ve tavuk etlerinin üzerine alın.

3. Kornişon turşularını ince dilimler halinde kesin. Dereotu ve maydanozu yıkayıp temizleyin ve ince ince kıyın. Yeşil soğanları da yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın. Tüm bu malzemeleri büyük bir karıştırma kabına alın.

4. Sosu hazırlamak için, tuz, karabiber, zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu, karıştırma kabındaki malzemelerin üzerine dökün ve iyice harmanlayın.

5. Tavuklu kuskus salatanız servise hazırdır. Dilediğiniz zaman sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Aytunca

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Tavuk göğsünü haşladıktan sonra sıcak halde mi didikleyeceğiz? Soğuduktan sonra didikleme zorlaşır mı? Bu konuda bir tüyo verir misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Aytunca, tavuk göğsünü haşladıktan sonra sıcak halde didiklemek daha kolay olur. Tavuk sıcak iken etler daha yumuşak olur ve bu durum didikleme işlemini kolaylaştırır. Soğudukça etler sertleşir ve didikleme işlemi zorlaşır. Bu nedenle, haşladıktan sonra fazla beklemeden didikleme işlemine başlarsanız daha iyi sonuç alırsınız.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Salata Kaç Kalori?

Salata Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Narlı Salata Tarifi ve Malzemeleri

Narlı Salata Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Dardanel Tonlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Dardanel Tonlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pop Salata Tarifi ve Malzemeleri

Pop Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

4 Renkli Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

4 Renkli Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri