Enginar bitkisi, karaciğer dostu olarak bilinir ve sağlığa pek çok faydası vardır. Enginarın sadece yemekleri değil, aynı zamanda salatası da yapılmaktadır. Bu salata, düşük kalori değeri ile diyet yapanlar için ideal bir seçenektir. Enginar, karaciğere olduğu kadar mideye de dosttur ve mide yanmaları ve ekşimelerini azaltıcı etkisi olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca, böbreklerin iyi çalışmasını sağlayan ve idrar söktürücü özelliği bulunan mucizevi bir bitkidir. Enginar, her mutfakta yer alması gereken, hem lezzetli hem de sağlıklı bir besindir. İşte bu mucizevi bitkinin salata tarifine geçelim ve pratik bir lezzet ortaya çıkaralım. Enginar Salatası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Enginar Salatası Nasıl Yapılır? İlk önce kişi adeti kadar belirlediğimiz enginarları soyup temizliyoruz. Soyulan enginarları yıkayıp bir kenara bırakalım. Çok aşırı geniş olmayan bir kaba iki bardak su koyup, üzerine unu, sıkılmış limon suyunu ve tuz ekleyip orta ateşte 20 dakika haşlayalım. Haşlandıktan sonra enginarları bir kaba koyup soğumaları için kenara bırakalım. Garnitür ve haşlanmış nohutları tekrar bir sudan geçirip salata tabağına dökelim. Üzerine soğuması için bıraktığımız enginarları ufak parçalara ayırıp ekleyelim. Son olarak maydanoz ve dereotunu ekleyelim. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve isteğe göre çörek otunu serpelim. Bir kaşık yardımıyla karıştıralım ve salatamız hazır hale gelsin. İsteğe göre dereotu veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |