Roka salatası, muhteşem aromasıyla özellikle balık sofralarına çok yakışan bir salata türüdür. Pratik bir şekilde hazırlanabilen bu salata, besin değerleri açısından da oldukça yararlıdır. Hafif ve mideyi yormayan bir salata olması sebebiyle de tercih edilmektedir. Dilerseniz, damak tadınıza uygun ilave malzemeler ekleyerek salatanızı zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, domates, turşu ve nar taneleri ekleyebilirsiniz. Şimdi birlikte roka salatası hazırlamaya başlayalım. Roka Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin Malzemeler
Roka Salatası Nasıl Yapılır? Önce yeşillikleri iyice yıkayın. Yeşillikleri sirkeli suyun içinde en az 10-15 dakika bekletin. Sonrasında suyu süzülen yeşillikleri bol su ile bir kez daha yıkayın ve kevgire alın. Suyu süzülen yeşillikleri irice doğrayın. Şimdi roka salatasının sosunu hazırlayın. Uygun bir kasenin içine sızma zeytinyağını, nar ekşisini ve tuzu ekleyerek iyice çırpın. Bu arada kırmızı biberi ocakta közleyin ve kabuklarını soyun. Doğranmış yeşillikleri ve rokayı salata tabağının içine yerleştirin. Hazırladığınız salata sosunu yeşilliklerin üzerine dökün ve iyice harmanlayın. Dövülmüş iç cevizi de ilave edin ve salata ile birlikte karıştırın. Közlediğiniz kırmızı biberleri uzun şeritler halinde keserek salata tabağının etrafına yerleştirin. Salatalığı ince jülyen keserek roka salatasının üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin. Kalan iç cevizi de üzerine serpin. Beyaz peyniri küp şeklinde doğrayarak salatanın üzerine serpiştirin. Roka salatası artık servis edilmeye hazır. Balıklar da piştiyse salatayı yemek masasına alabilirsiniz. Afiyet olsun. |
İlmi
13 Temmuz 2024 CumartesiBalık sofralarına çok yakışan roka salatasını yaparken sızma zeytinyağı ve nar ekşisi kullanmak gerçekten salatanın tadını farklılaştırıyor mu? Ayrıca, sirkeli su ile yeşillikleri bekletmek zorunlu mu yoksa bu adım atlanabilir mi?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 Cumartesiİlmi, roka salatasının tadını gerçekten farklılaştıran unsurlardan biri sızma zeytinyağı ve nar ekşisidir. Bu iki malzemeyi kullanarak salatanın lezzetini öne çıkarabilir ve daha özel bir tat elde edebilirsin. Sızma zeytinyağının aromatik özellikleri ve nar ekşisinin ekşimsi tadı roka ile harika bir uyum sağlar.
Yeşillikleri sirkeli su ile bekletmek ise hijyen açısından önerilen bir adımdır, çünkü bu yöntemle yeşilliklerin üzerindeki böcek ve mikroorganizmaları temizleyebilirsin. Ancak, bu adım zorunlu değildir; iyi yıkanmış yeşillikler de yeterince temiz olabilir. Yine de daha güvenli ve sağlıklı bir seçenek için sirkeli su kullanmanı tavsiye ederim.