Tarama Salatası Tarama salatası, kolayca yapabileceğiniz ve balık yumurtası kullanılarak hazırlanan bir meze türüdür. Bu salata, özellikle sofralarda yardımcı yemek olarak kullanıldığı gibi, malzemeleri arasında ekmek bulunduğundan dolayı diyet amaçlı da tüketilebilir. Şimdi, tarama salatasının yapılışı için gerekli olan malzemeleri ve adım adım nasıl yapıldığını inceleyelim. Tarama Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Tarama Salatası Nasıl Yapılır? Tarama salatasına başlamak için öncelikle iki dilim bayat ekmeğin içini geniş ve hafif derin bir tabağa çıkarın. Ekmeğin üzerine sütü dökün ve iyice ıslatın. Bu arada, kefal balığı yumurtalarını soyun ve tavaya koyun. Üzerine sütte ıslattığınız ekmeği ekleyerek karıştırın. Karışımı çırpma teli yardımıyla hızlıca karıştırarak yumuşamasını sağlayın. Kefal balığı yumurtaları sertliklerini kaybettikten sonra tavadan alın ve süzgece koyarak süzün. Püre haline gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Elde ettiğiniz karışıma çok az miktarda sıcak su ekleyerek karıştırın. Ardından, az miktarda zeytinyağı ekleyin ve karışıma birkaç damla limon suyu ekleyerek çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın. Tarama salatası akışkan haldeyken kıvamının hafifçe katılaşması için zeytinyağı ve limon suyu eklemeye devam edin. Bu oranı 3 ölçü zeytinyağı ve 1 ölçü limon suyu olarak düşünebilirsiniz. Karışıma asıl katı kıvam kazandıran zeytinyağıdır. İsteğinize göre çok az miktarda karabiber ekleyin. Daha sonra salatanın toparlanıp serinlemesi için buzdolabında bekletin. Tarama salatasını balığın yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! |