Bademli Salata Bademli salata, farklı ve lezzetli bir salata türüdür. Genel olarak salatalarda badem pek kullanılmaz; ancak badem eklendiğinde salatanın lezzetini üst seviyelere taşıdığı bilinmektedir. Her yörede yapılabilecek bir tarif olan bademli salatanın içine tavuk eklenmiş versiyonu, tam bir ana yemek gibi tüketilebilir. Sağlıklı yaşama önem veren bireyler, içinde beyaz et ve badem bulunmasından dolayı bu salatayı tercih ederler. Ayrıca, diyet yapan kişiler de bademin tok tutucu özelliği nedeniyle bademli salatayı sıkça tüketirler. Bademli Salata Malzemeleri
Bademli Salata Sosu İçin
Bademli Salata Nasıl Yapılır? İlk olarak, tavuk göğsü temizlenip yıkandıktan sonra bir tencere içinde biraz su ile haşlanır. Közleme tavası varsa ocak üzerinde, yoksa fırında kırmızı biberler közlenmelidir. Çiğ bademler biraz sıcak su içinde kabukları soyulana kadar bekletilir. Kabukları ayrılan bademler, küçük bir tavada az bir yağla kavrularak çiğliği alınır. Haşlanan tavuk göğsü, jülyen olarak tabir edilen ince uzun dilimler halinde kesilir. Tavaya alınan tavuk, bir tur çevrilir ve içerisine yağ, soya sosu ve az miktarda tuz eklenir. Daha önce kavrulan bademler de ilave edilip istenen şekle gelene kadar pişirilmeye devam edilir. Közlenen biberlerin kabukları temizce soyulur ve bu karışıma ilave edilir. Ayrı bir tabakta yağ, köri, ketçap ve mayonez iyice harmanlanır. Tavada hazırlanan malzemeler sunum tabağına alınır ve hazırlanan sos salatanın üzerine dökülür. Afiyet olsun. |