Makarnalı Rus Salatası Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Makarnalı Rus Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Rus Salatası

Makarnalı Rus Salatası İçin Malzemeler: 6 Kişilik

  • Yarım paket makarna (kuskus, küçük yüzük makarna veya yıldız makarna)
  • 2 adet havuç (küçük küp doğranmış)
  • 1 su bardağı bezelye (konserve veya taze ayıklanmış)
  • 1 kutu (350 gr) konserve mısır
  • 1 su bardağı küçük küp doğranmış kornişon turşu
  • 1 su bardağı küçük küp doğranmış patates
  • 3-4 kaşık mayonez
  • 5-6 kaşık yoğurt
  • Tuz, pul biber (damak tadınıza göre ayarlanabilir)

Süslemek İçin

  • İnce kıyılmış bir tutam dereotu

Makarnalı Rus Salatası Nasıl Yapılır?

İlk olarak makarnamızı haşlayarak salatamızı yapmaya başlayalım. Bir tencereye su koyalım ve içine tuz ekleyerek ocağa alalım. Su kaynamaya başlayınca makarnaları ekleyip pişmeye bırakalım. Paket üzerinde yazan pişirme süresini göz önünde bulundurarak veya arzu ettiğiniz yumuşaklıkta pişirebilirsiniz. Makarnalar pişince süzmeden önce 1-2 bardak soğuk su döküp ardından süzelim. Bu püf noktası, besin değerlerini kaybetmemesi için önemlidir. Süzülen makarnaları bir kenara alalım ve diğer malzemeleri hazırlayalım.

Eğer taze bezelye kullanıyorsak, bezelyeleri haşlamamız gerekmektedir. Bu salata için hazır konserve garnitür de kullanabilirsiniz, ancak ekonomik olması için malzemeleri kendiniz haşlayabilirsiniz. Taze bezelye, küçük küpler halinde doğranmış havuçlar ve yine küçük küpler halinde doğranmış patatesleri haşlayalım. Haşlanmış bu malzemeleri de bir kenara alalım. Konserve mısırımızı bir süzgece dökerek üzerindeki nişastası gidene kadar yıkayalım ve bir kenara alalım. Kornişon turşumuzu da küçük küpler halinde doğrayalım. Yoğurt ve mayonezi derin bir kabın içinde pürüzsüz olana dek çırpalım.

Bütün malzemelerimizi hazırladıktan sonra karıştırma ve servise sunma aşamasına geçelim. Derin bir kap içinde karıştırılan yoğurt ve mayonezin üzerine sırasıyla bütün malzemeleri ekleyelim. Haşlanmış makarnamızı, havuç, patates, bezelye, mısır ve kornişon turşusunu ekleyip güzelce karıştıralım. Tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına dökelim. Üzerini dereotu ve pul biber ile süsleyerek soğuk olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Rus Salatası Malzemeleri

Rus Salatası Malzemeleri

Çay Saati Salata Tarifleri

Çay Saati Salata Tarifleri

Piyaz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Piyaz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Körili Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Körili Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salata Tarifi ve Malzemeleri

Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Salata Tarifi ve Malzemeleri