Makarnalı Rus Salatası Makarnalı Rus Salatası İçin Malzemeler: 6 Kişilik
Süslemek İçin
Makarnalı Rus Salatası Nasıl Yapılır? İlk olarak makarnamızı haşlayarak salatamızı yapmaya başlayalım. Bir tencereye su koyalım ve içine tuz ekleyerek ocağa alalım. Su kaynamaya başlayınca makarnaları ekleyip pişmeye bırakalım. Paket üzerinde yazan pişirme süresini göz önünde bulundurarak veya arzu ettiğiniz yumuşaklıkta pişirebilirsiniz. Makarnalar pişince süzmeden önce 1-2 bardak soğuk su döküp ardından süzelim. Bu püf noktası, besin değerlerini kaybetmemesi için önemlidir. Süzülen makarnaları bir kenara alalım ve diğer malzemeleri hazırlayalım. Eğer taze bezelye kullanıyorsak, bezelyeleri haşlamamız gerekmektedir. Bu salata için hazır konserve garnitür de kullanabilirsiniz, ancak ekonomik olması için malzemeleri kendiniz haşlayabilirsiniz. Taze bezelye, küçük küpler halinde doğranmış havuçlar ve yine küçük küpler halinde doğranmış patatesleri haşlayalım. Haşlanmış bu malzemeleri de bir kenara alalım. Konserve mısırımızı bir süzgece dökerek üzerindeki nişastası gidene kadar yıkayalım ve bir kenara alalım. Kornişon turşumuzu da küçük küpler halinde doğrayalım. Yoğurt ve mayonezi derin bir kabın içinde pürüzsüz olana dek çırpalım. Bütün malzemelerimizi hazırladıktan sonra karıştırma ve servise sunma aşamasına geçelim. Derin bir kap içinde karıştırılan yoğurt ve mayonezin üzerine sırasıyla bütün malzemeleri ekleyelim. Haşlanmış makarnamızı, havuç, patates, bezelye, mısır ve kornişon turşusunu ekleyip güzelce karıştıralım. Tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına dökelim. Üzerini dereotu ve pul biber ile süsleyerek soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun. |