Gavurdağı Salatası, Antep yöresine has bir lezzet olup günümüzde neredeyse her yerde bulunmakta ve bilinmektedir. Üzerindeki bol ceviz ve nar ekşisi ile sunumuyla ağızları sulandıracak bir görüntüsü olan bu salata, birçok yemeğin yanına yakışır. Et ve kebap türü yemeklerin yanına çok yakışan bu salata, kebapçıların da bir numaralı tercihidir. Gavurdağı Salatası'nın en büyük özelliği, içindeki bütün malzemelerin ince ince doğranmış olmasıdır. Ağızda dağılan ve mükemmel bir lezzet sunan bir salata çeşididir. Hadi buyurun tarifimize geçelim. Gavurdağı Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeler
Gavurdağı Salatası Nasıl Yapılır? Kuru soğanı ince ince kıyıp tuzun her yerine değdiğinden emin olacak şekilde ovun. Sivri biberleri, taze soğanları ve maydanozları ince ince kıyıp doğrayın. Sonra bütün hepsini bir kabın içerisinde birleştirin. Domateslerin ilk önce kabuklarını soyun, soyma işlemi bittikten sonra domatesleri de ufak ufak parçalara ayırın ve karışımın içine ekleyin. Sarımsakları ezip, taze naneyi doğrayın ve bunları da kaba döküp kabın içini güzelce karıştırın. Salata bir kenarda hazır beklesin, şimdi sosunu hazırlamaya geçelim; limon suyunu, nar ekşisini, tuzu ve zeytinyağını bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Hazır bulunan salatanızın üzerine sos yaptığınız bu karışımı dökün. En son ince ince çekilmiş cevizleri de salatanın üzerine dökün ve salata servise hazır hale gelsin. Arzu edilirse sivri biberlerin yerine acı biberler de kullanılabilir. Afiyet olsun. |