Hardallı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Hardallı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Hardallı Patates Salatası

Hardallı patates salatası, kolay tedarik edilen malzemeleri ve hızlı tarifi ile çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında her zaman baş sıradadır. Çay saati menüsünde ne hazırlayacağınıza karar vermek her zaman zor olur. Her misafire farklı menüler sunma telaşı kaplar içinizi. Hazırladıklarım güzel olacak mı, beğenilecek mi derken tüm misafirleri mutlu edecek, yüzlerini güldürecek menüye karar verilir. Servis sonrası misafirlerin tabakları boşsa on üzerinden on aldınız demektir. Tabaklarda yiyecekler kaldıysa üzülmeyin. Onları da akşama çocuklarla beyler yer. Şimdi size hiçbir tabakta kalmayacağı garantisi ile hardallı patates salatası tarifi verelim.

Hardallı Patates Salatası Malzemeler

  • 3 orta boy patates,
  • 4 adet Frenk soğanı,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 1 tutam dereotu,
  • 1 çorba kaşığı hardal,
  • 2 çorba kaşığı mayonez,
  • Yarım limon suyu,
  • Yeteri kadar tuz,
  • İsteğe bağlı nar ekşisi kullanabilirsiniz.
Hardallı Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Patateslerin kabuklarını fırçalayarak temizliyoruz. Bir tencerede tuz ile dağılmayacak şekilde haşlıyoruz. Haşlanan patatesler soğuyunca soyup, küp şeklinde dilimliyoruz. Yıkayıp temizlediğimiz Frenk soğanlarını ince ince doğruyoruz. Patatesleri ve soğanları ilk olarak karıştırma kabına alıyoruz. Ayıkladığımız maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyıyoruz. Bir salata karıştırma kabında hardal, mayonez, limon suyu ve tuzu çırpma teli ile hazırlıyoruz. İsteğe göre nar ekşisi de konabilir. Sosu karıştırma kabında patates ve soğanlarla buluşturuyoruz. Sosu ve salatayı karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Ağızlara layık salatamız hazır.

Sunum Önerileri

Şimdi salata sunumu ile ilgili birkaç önerim olacak. Salatanızı marul yaprakları koyduğunuz oval düz tabağa alarak üzerine çeri domates, zeytin ve kapari ile süsleyebilirsiniz. Kapari ve hardalın uyumuna bayılacaksınız. Salatanın en üstüne serpeceğiniz nar taneleri hem tat hem görünüm açısından farklılık yaratmanızı sağlayacak.

Besin Değerleri ve Faydaları

Hardal, hazmı kolaylaştırıcı ve kabızlığı önleyici etkileri ile sofralarımızdan eksik etmememiz gereken bir bitkidir. Göğsü yumuşatarak öksürüğü keser. Ağrı kesici özelliği ile de hayat kurtarır. Vitaminlerden zengin maydanoz ve dereotu, çiğ halleri ile salatalarımızın vazgeçilmezleri olmak zorunda. Maydanoz, böbrek ve idrar yolu hastalıklarından korurken, dereotu da mide bulantısı ve karın ağrılarına iyi gelir. Yine ağız kokusunu önlemekte de kullanılır. Sindirim sisteminin aktif olarak çalışmasını sağlaması bakımından çay saatleri sonrası büyük önem teşkil eden bir besindir. Müthiş besin patatesin faydaları ise saymakla bitmez. Yemeği, salatası, çorbası ile sofralarımız vazgeçilmezidir. Besin değerinden kaybetmemesi için kabuğunun çok ince soyulması gerekmektedir. Bu yüzden tarifteki gibi haşlayıp soyarsanız daha faydalı olur.

Misafir Ağırlama İpuçları

Misafirlerinizi ağırlarken göstereceğiniz samimiyet ve güler yüz, hazırladığınız yemeğin de önüne geçecektir. Hazırladığınız hardallı patates salatasını güzel bir börekle sunabilirsiniz. Güzelce demlenmiş sıcacık bir çay ve hoş sohbetle birlikte güzel bir gün daha sizi ve arkadaşlarınızı bekliyor. Çay menüsünden ardından ikram edeceğiniz hafif bir tatlı ve kahve ile bütün notları toplayıp yeni misafirlerinizi ağırlamak için hazırlayacağınız menülere konsantre olabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şemspare

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Patateslerin kabuklarını soyarken dağılmaması için nasıl bir teknik kullanabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba ޞemspare,

Patateslerin kabuklarını soyarken dağılmamaları için şu teknikleri kullanabilirsiniz:

1. Sert ve Taze Patates Seçimi: Pazar veya marketten alırken sert ve taze patatesleri tercih edin. Yumuşamış patatesler soyarken daha kolay dağılır.

2. Soğuk Suda Bekletme: Patatesleri soyduktan sonra hemen soğuk suya koyun. Bu, patateslerin kararmasını önlerken dağılmasını da engeller.

3. Keskin Soyacak Kullanımı: Keskin bir sebze soyacağı kullanarak nazik hareketlerle kabuğu soyun. Bu, patateslerin şeklinin bozulmasını önler.

4. Kaynar Su Tekniği: Patatesleri kaynar suya attıktan sonra birkaç dakika bekletip çıkarın ve soğuk suya koyun. Bu şekilde kabukları daha kolay soyabilirsiniz.

Bu öneriler umarım işinize yarar. Kolay gelsin!

Sevgiler,
ޞemspare

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi

Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi

Zahter Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zahter Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Sumaklı Soğan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Sumaklı Soğan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mayonezli Makarna Salatası

Mayonezli Makarna Salatası

Güncel

3 Renkli Salata Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Burger King Salata Tarifi ve Malzemeleri

Burger King Salata Tarifi ve Malzemeleri