Yengeç Salatası Yengeç eti, Türk mutfaklarında henüz yeni yeni yerini bulmaya başlayan, sağlığa oldukça faydalı bir besindir. Kalori değeri düşük ve besin değeri yüksek olan yengeç etinin 100 gramında sadece 102 kalori bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, 100 gram yengeç eti 1 gram yağ, 0 gram karbonhidrat ve 20 gram protein içerir. Yüksek protein içeriği ile yengeç eti, öğle veya akşam yemeklerinde rahatlıkla tüketilebilir. Yengeç eti, tavuk etinden çok daha fazla protein içerdiği için daha sağlıklıdır. Bu sebepten dolayı egzersiz sonrasında kaslarınızı yeniler ve tamir eder; aynı zamanda iştahın açılmasını engeller. Sedef hastalığı ve kireçlenme gibi hastalıklardan korunmanıza yardımcı olan bir deniz mahsulüdür. Ayrıca yengeç eti, omega-3 içeriği ile de bilinmektedir. Şimdi yengeç salatasının yapılışı ve malzemelerini sıralayalım. Yengeç Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeler
Yengeç Salatası Nasıl Yapılır? Yengeç eti şeritler halinde doğranır. Roka ve maydanoz ayıklanır. Göbek salata ve kırmızı biber ince ince doğranır. Turp ve salatalık soyulur ve şeritler halinde doğranır. Turşular boyuna ortadan ikiye kesilir. Limonun suyu sıkılır. Hazırlanan sebzeler büyük bir salata kasesine alınıp karıştırılır. Kiraz domateslerle ya da kızarmış noodle ile tabağın kenar kısımları süslenir. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal ve toz şeker karıştırılır. Hazırlanan salatanın üzerine yengeç etleri dizilir ve üzerine sos gezdirilir. Yengeç Temizlemenin Püf Noktaları Yengeç temizlemenin bazı püf noktaları vardır. Yengeç yakalandıktan sonra hayatına son vermek için kaynar suyun içerisine atılmalıdır. Yengeç öldükten sonra temizleme aşamasına geçildiğinde, bütün zehirli noktalarının temizlendiğinden emin olmanız gerekmektedir. Yengeci temizlemeye kıskaçlarından ve bacaklarından başlamak gerekmektedir. Kıskaçları ve bacakları ayrıldıktan sonra o parçaları atmayın çünkü içerisinde yenilebilecek etler bulunmaktadır. Kıskaçlar ve bacaklar ayrıldıktan sonra bıçağı kabuğa geçirerek gövdeyi ikiye bölün. Solungaçları, mideyi ve yeşil kısımları temizleyin. Çünkü bu bölümler yengecin zehirli noktalarıdır. Daha sonra bıçak yardımı ile eti kabuktan kazıyın. Özellikle zehirli bölümlerin temizlenmesine özen gösterin çünkü yengeçlerin zehirli noktaları bazı insanların hayati fonksiyonlarına zarar verebilir. |