Labneli patlıcan salatası, özel davetlerinizde sofranızı zenginleştiren, ani gelen misafirleriniz için ise hemen hazırlayabileceğiniz, doyurucu ve lezzetli bir ikramdır. Özellikle patlıcan ve patlıcan yemeklerinden hoşlanan kişiler için ideal bir salata türü olan ve labne ile de zenginleştirilen labneli patlıcan salatası, diyet yapan kişiler için ana öğün yemeği olarak da tüketilebilir. Patlıcan salatasına eklenen labne, patlıcanın buruk tadını bastırarak çok daha lezzetli olmasını sağlar. Labneli Patlıcan Salatası Malzemeleri
Labneli Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır? İlk olarak, 5 adet patlıcanı iyice yıkayın. Patlıcanları közleme aparatıyla ocakta ya da fırında közleyebilirsiniz. Patlıcanların kabuklarını çok iyi temizlemek gereklidir; aksi takdirde yanmış kabuklar ağza geldiğinde acı ve itici bir tat bırakır. Bu nedenle, patlıcanların kabuklarını çeşme altında akan suda yukarıdan aşağıya doğru soyarak temizleyin. Patlıcanların temizlenmesi sırasında, temizlenmiş olan patlıcanın kararmasını engellemek için bir kaba bir yemek kaşığı limon suyu ve bir çay bardağı zeytinyağı ekleyerek bu karışımda soyulmuş patlıcanları bekletebilirsiniz. 200 gram labneyi derin bir kaba koyduktan sonra üzerine önceden dövdüğünüz sarımsakları ilave edin. Tuzu da ekleyerek labne karışımını hazır hale getirin. Daha sonra patlıcanları kesme tahtasına alarak ince ince doğrayın. Doğradığınız patlıcanları labne karışımına aktarın. İçine ceviz içini ekleyerek elde ettiğiniz labneli patlıcan salatasını servis tabağına aktarın. Daha sonra üzerine zeytinyağını düzenli bir şekilde döküp, pul biberi salatanın her yerine gelecek şekilde serpin. Son olarak iyice yıkadığınız ve ince ince doğradığınız maydanozla salatanızı süsleyip servise sunun. Afiyet olsun. |