Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası

Kabak salatası, özellikle yaz aylarının favori lezzetleri arasında yer almaktadır. Kabak, çeşitli yemekleri yapılan, kızartması, böreği ve mücveri yapılan çok yönlü bir sebzedir. Kabak salatası da herkesin beğenerek yediği, mideyi rahatlatan ve sağlıklı bir salatadır. Kabakları haşlayarak, sarımsak, sızma zeytinyağı ve limonla tatlandırarak hafif bir salata hazırlayabilirsiniz. Alternatif olarak, sarımsaklı yoğurtla tatlandırılmış kabak salatası da yapabilirsiniz. Her iki tarifin de beğenileceğini düşünüyoruz. Şimdi, kabak salatası tarifimize geçelim ve birlikte hazırlayalım.

Kabak Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • Yeteri kadar tuz
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yoğurtlu Sos Malzemeleri

  • 1 su bardağı süzme yoğurt ya da normal yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı kuru nane (Taze nane de kullanılabilir)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı dövülmüş iç ceviz
  • Yeteri kadar tuz

Kabak Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabakları yıkayın ve ayıklayın. Kabakları rendenin kalın kısmıyla rendeleyin. Rendelenmiş kabakların fazla suyunu elinizle sıkın. Bir teflon tavaya sızma zeytinyağını koyarak, ocakta ısıtın. Suyunu sıktığınız rendelenmiş kabakları tavaya ekleyin. Biraz tuz ilave ederek, yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın ve soğuması için kenara alın.

Bu arada, kabak salatasının yoğurtlu sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Derin bir kâsede rendelenmiş sarımsakları, tuzu, süzme yoğurdu, mayonezi, kuru naneyi, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu iyice karıştırın. Dövülmüş iç cevizleri de ekleyerek, yeniden karıştırın. Soğumuş olan kabakları kâsenin içine koyarak, yoğurtlu sosla iyice harmanlayın. Karışımı şık bir servis tabağına alarak, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Kırmızı pul biber ve kuru nane ile süsleyerek, kabak salatasını servis edebilirsiniz. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında tüketildiğinde, mideyi rahatlatacak olan bu salatayı beğeneceğinizi düşünüyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yersel

26 Temmuz 2024 Cuma

Kabakları haşlamak ya da tavada sotelemek daha iyi bir sonuç verir mi? Yoğurtlu sosu hazırlarken ceviz kullanmak salatanın tadını ne kadar etkiler?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kabakları haşlamak, daha hafif ve yumuşak bir dokusu olmasını sağlar, bu nedenle yoğurtlu sosla daha uyumlu olabilir. Ancak, tavada sotelemek kabaklara daha yoğun bir lezzet ve hafif bir kıtırlık kazandırır. Hangisinin daha iyi olduğu kişisel tercihine bağlı. Ceviz kullanmak ise yoğurtlu sosun tadına hoş bir kıtır ve lezzet derinliği katarak salatanın tadını zenginleştirir. Yersel, bu iki faktör arasında seçim yaparken damak zevkine göre hareket edebilirsin.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Roka Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Roka Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Rus Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Rus Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Amerikan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Amerikan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Narlı Salata Tarifi ve Malzemeleri

Narlı Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri