Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak salatası, özellikle yaz aylarının lezzetli salataları arasında çoktan yerini almıştır. Kabak çeşitli yemekleri yapılan, kızartması, böreği yapılan, mücveri yapılan çok yönlü bir sebzedir. Kabak salatası da herkesin beğenerek yediği, midevi ve sağlıklı bir salatadır. İster sadece kabağı haşlar, bunu sarımsak, sızma zeytinyağı ve limonla tatlandırarak hafif bir salata hazırlarsınız. İsterseniz sizler için hazırladığımız tarifte olduğu gibi, sarımsaklı yoğurtla tatlandırılan kabak salatasını hazırlarsınız. Sonuçta her ikisini de beğeneceğinizi tahmin ediyoruz. Gerçi bugüne kadar zaten bu salatanın namını duymuş, hatta yemişsinizdir. Lafı fazla uzatmadan kabak salatası tarifimize geçelim, birlikte hazırlayalım.

Kabak salatası için gerekli malzemeler
  • 3 adet orta boy kabak
  • Yeteri kadar tuz
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yoğurtlu sos malzemeleri
  • 1 su bardağı süzme yoğurt ya da normal yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı kuru nane (Taze olanını da kullanabilirsiniz)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı dövülmüş iç ceviz
  • Yeteri kadar tuz
Kabak salatası nasıl yapılır?

Öncelikle kabakları yıkayın ve ayıklayın. Bunları rendenin kalın kısmıyla rendelemeye başlayın. Hepsi rendelendikten sonra kabakların fazla suyunu elinizle güzelce sıkın. Bir teflon tavanın içine sızma zeytinyağını koyarak, ocakta kızdırmaya başlayın. Suyunu sıktığınız rendelenmiş kabakları tavaya koyun. İçine biraz tuz ilave ederek, yumuşayıncaya kadar pişmelerini sağlayın. Daha sonra ocağın altını kapatın ve soğuması için kenara alın.

Bu arada sizde kabak salatasının yoğurtlu sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Derin bir kâsede rendelenmiş sarımsakları, tuzu, süzme yoğurdu, mayonezi, kuru naneyi, ince kıydığınız maydanoz ve dereotunu iyice karıştırın. Buna dövülmüş iç cevizleri de ilave ederek, yeniden karıştırın. Soğumuş olan kabakları kâsenin içine koyarak, yoğurtlu sosla iyice bulayın. Bunu şık bir servis tabağına alarak, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Kırmızı pul biber, kuru nane ile üzerini biraz süsleyerek, kabak salatasını masaya servis edebilirsiniz. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında tüketildiğinde, midenizi rahatlatacak olan salatayı beğeneceğinizi düşünüyoruz.

Afiyet olsun.

Kabak Salatası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Susam Salata Tarifi ve Malzemeleri

Susam Salata Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Kuskus Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Kuskus Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Marul Salatası Kaç Kalori?

Marul Salatası Kaç Kalori?

Yoğurtlu Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İkramlık Salata Tarifi ve Malzemeleri

İkramlık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sezar Salata Kaç Kalori?

Sezar Salata Kaç Kalori?