Kabak Salatası Kabak salatası, özellikle yaz aylarının favori lezzetleri arasında yer almaktadır. Kabak, çeşitli yemekleri yapılan, kızartması, böreği ve mücveri yapılan çok yönlü bir sebzedir. Kabak salatası da herkesin beğenerek yediği, mideyi rahatlatan ve sağlıklı bir salatadır. Kabakları haşlayarak, sarımsak, sızma zeytinyağı ve limonla tatlandırarak hafif bir salata hazırlayabilirsiniz. Alternatif olarak, sarımsaklı yoğurtla tatlandırılmış kabak salatası da yapabilirsiniz. Her iki tarifin de beğenileceğini düşünüyoruz. Şimdi, kabak salatası tarifimize geçelim ve birlikte hazırlayalım. Kabak Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Sos Malzemeleri
Kabak Salatası Nasıl Yapılır? Öncelikle kabakları yıkayın ve ayıklayın. Kabakları rendenin kalın kısmıyla rendeleyin. Rendelenmiş kabakların fazla suyunu elinizle sıkın. Bir teflon tavaya sızma zeytinyağını koyarak, ocakta ısıtın. Suyunu sıktığınız rendelenmiş kabakları tavaya ekleyin. Biraz tuz ilave ederek, yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın ve soğuması için kenara alın. Bu arada, kabak salatasının yoğurtlu sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Derin bir kâsede rendelenmiş sarımsakları, tuzu, süzme yoğurdu, mayonezi, kuru naneyi, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu iyice karıştırın. Dövülmüş iç cevizleri de ekleyerek, yeniden karıştırın. Soğumuş olan kabakları kâsenin içine koyarak, yoğurtlu sosla iyice harmanlayın. Karışımı şık bir servis tabağına alarak, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Kırmızı pul biber ve kuru nane ile süsleyerek, kabak salatasını servis edebilirsiniz. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında tüketildiğinde, mideyi rahatlatacak olan bu salatayı beğeneceğinizi düşünüyoruz. Afiyet olsun. |
Yersel
26 Temmuz 2024 CumaKabakları haşlamak ya da tavada sotelemek daha iyi bir sonuç verir mi? Yoğurtlu sosu hazırlarken ceviz kullanmak salatanın tadını ne kadar etkiler?
Cevap yazAdmin
26 Temmuz 2024 CumaKabakları haşlamak, daha hafif ve yumuşak bir dokusu olmasını sağlar, bu nedenle yoğurtlu sosla daha uyumlu olabilir. Ancak, tavada sotelemek kabaklara daha yoğun bir lezzet ve hafif bir kıtırlık kazandırır. Hangisinin daha iyi olduğu kişisel tercihine bağlı. Ceviz kullanmak ise yoğurtlu sosun tadına hoş bir kıtır ve lezzet derinliği katarak salatanın tadını zenginleştirir. Yersel, bu iki faktör arasında seçim yaparken damak zevkine göre hareket edebilirsin.