Değişik Salatalar Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Değişik Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Salatalar

Salatalar, neredeyse her tür sebze, meyve ve baklagil kullanılarak birçok şekilde hazırlanabilir. Salatalar, günlük sofraların, davet sofralarının ve arkadaş toplantılarının vazgeçilmez garnitürlerindendir. Yapılan hamur işleri, kekler, pastalar ve kurabiyeler mutlaka değişik birkaç çeşit salata ile buluşturularak gün ve yemek masalarını süsler. Bugün, misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz değişik salata tariflerini sizlerle paylaşacağız. Dilediğiniz tarifi hazırlayarak misafirlerinize ve sevdiklerinize gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz.

Bulgur Köfteli Yoğurtlu Semizotu Salatası İçin Gerekli Malzemeler

Köftesi İçin

  • 4 su bardağından 2 parmak eksik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 kahve kaşığı domates salçası
  • Karabiber, tuz ve nane

Diğer Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 bağ semizotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar sıvıyağ
  • Tuz ve su

Bulgur Köfteli Yoğurtlu Semizotu Salatası Nasıl Yapılır?

Salataya ilk olarak bulgur köftesini hazırlayarak başlayın. Bulguru derin bir kabın içine alarak, üzerini geçmeyecek şekilde kaynar su ilave edin. Kabın ağzını kapatarak 5 dakika kadar dinlendirin. Bekleme süresinde bulgur şişecektir. Şişen bulguru karıştırdıktan sonra içine yumurta, un, domates salçası, tuz, nane ve karabiber ekleyerek 10 dakika yoğurun. Yoğrulan bulgur köftesinden elinizi ıslatarak misket büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Tüm köfte malzemesi bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Geniş bir tencereye su doldurarak kaynamaya bırakın. Kaynayan suya bir miktar tuz ve 3-4 damla limon suyu ilave edin. Su kaynadıktan sonra hazırladığınız köfteleri suya atarak 15 dakika kadar haşlayın. Haşlanan köfteleri bir süzgeç yardımı ile başka bir kabın içine alın.

Yoğurdun içine sarımsakları rendeleyin. Üzerine bir miktar tuz ekleyerek karıştırın. Semizotunu çeşmeden akan su ile birkaç kez yıkayın. Suyunu süzdükten sonra doğrayın. Sarımsaklı yoğurt ile semizotunu karıştırarak servis tabağına alın.

Salatanın sosu için uygun bir tavaya sıvıyağ ekleyip ısıtın. Isınan yağa salçayı ekleyip iki dakika kadar daha kavurun. Sosun kıvamını açmak için yarım çay bardağı kadar su ilave edin. Üzerine haşladığınız köfteleri de ekleyip bir iki dakika kadar daha soteleyerek ocaktan alın. Köfteler soğuduktan sonra servis tabağındaki semizotlu yoğurdun üzerine dökün. Bulgur köfteli yoğurtlu semizotu salatası servis için hazır.

Afiyet olsun.

Sultan Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 bağ ince kıyılmış maydanoz
  • 4 adet yumurta
  • Tuz

Sultan Salatası Nasıl Yapılır?

Sultan salatası için havuç ve patatesi bol su ile yıkayıp, bezelye büyüklüğünde doğrayın. Uygun bir tencereye su doldurarak kaynamaya bırakın. Kaynayan suya, doğranmış havuç, patates ve bezelyeyi atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Farklı bir kabın içinde yumurtaları yaklaşık 15 dakika kayısı kıvamında haşlayın. Haşlanan sebzeleri süzgeç yardımı ile kaynayan sudan alıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çukur bir kabın içine alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edip homojen bir şekilde karıştırın.

Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyun. Karıştırma kabındaki salatanın yarısını streç film döşediğiniz kek kalıbına dökün. Her bir yumurtayı dik olacak şekilde aralıklı olarak kalıba yerleştirin. Arta kalan salatayı yumurtaların üzerine yayın. Bu şekilde hazırladığınız sultan salatayı bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün kalıbı ters çevirerek çıkarın. Üzerini tercihe göre farklı sebzeler ile süsleyerek sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kübra

12 Temmuz 2024 Cuma

Salataların bu kadar çeşitliliği ve farklı malzemelerle hazırlanabilir olması, misafir ağırlarken işimi çok kolaylaştırıyor. Özellikle bulgur köfteli yoğurtlu semizotu salatası tarifini denemek istiyorum. Ancak, bulgur köftelerini kaynattıktan sonra süzgeçe almak yerine direkt yoğurt karışımının üzerine eklesem nasıl olur? Hangi yöntemi tercih etmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Kübra hanım,

Salataların çeşitliliği gerçekten de misafir ağırlarken büyük bir avantaj sağlıyor. Bulgur köfteli yoğurtlu semizotu salatası da oldukça lezzetli bir tercih. Bulgur köftelerini kaynattıktan sonra direkt yoğurt karışımının üzerine eklemek, köftelerin fazla suyunu yoğurda bırakmasına neden olabilir ve bu da yoğurdun kıvamını bozabilir. Bu yüzden, köfteleri süzgeçte süzüp fazla suyunu aldıktan sonra yoğurt karışımına eklemeniz daha iyi olur. Böylece yoğurdun kıvamı korunur ve salatanız daha lezzetli olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çoban Salata Kalori

Çoban Salata Kalori

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oktay Usta Rus Salatası

Oktay Usta Rus Salatası

Oktay Usta Kuskus Salatası

Oktay Usta Kuskus Salatası

Çerkez Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Mercimek Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Mercimek Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Akdeniz Salata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Akdeniz Salata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuskus Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Salatası Tarifi ve Malzemeleri