3 renkli salata, muhteşem bir görsel ve lezzet ile buluşmak isteyenler için harika bir salata tarifidir. Özel günlerde, davet sofralarında ve gün masalarında görsel bir şölen sunmak isteyenlerin vazgeçemediği bu tarifin yapımı da oldukça kolaydır. Büyük küçük herkesin favorisi olacak 3 renkli salata nasıl yapılır, gelin hep birlikte göz atalım. 3 Renkli Salata İçin Gerekli Malzemeler
3 Renkli Salata Nasıl Yapılır?Patatesleri basınçlı tencereye alarak yeteri kadar su ilave edin. Orta hararetli ısıda patatesleri haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyarak çukur bir kabın içine alın. Çatal yardımı ile patatesleri soğumadan ezin. Ezdiğiniz patatesleri üç eşit parçaya bölerek ayrı kapların içine alın. Her bir patatesin üzerine eşit şekilde sıvıyağ ve limon suyu gezdirerek karıştırın. Havuçların kabuklarını kazıdıktan sonra rendeden geçirin. Uygun bir tavaya alarak 5 dakika kadar kavurun. Taze soğan ve maydanozları incecik kıyın. Salata için kek kalıbının tabanını streç film ile tamamen kaplayın. Patatesin bir kısmına havuç ve bir miktar tuz ekleyip homojen bir şekilde karıştırdıktan sonra kalıbın tabanına yayın. Bir diğer patatesin içine incecik kıyılmış soğan, maydanoz ve bir miktar tuz ekleyerek karıştırıp, havuçlu patatesin üzerine düzgünce yayın. Sona kalan patatesin üzerine ince kıyılmış kara lahana, mısır ve bir miktar tuz ekleyerek homojen bir şekilde karıştırın ve ikinci kat patatesin üzerine düzgünce yayın. Salata kalıptan ters çevrilerek çıkacağı için son katın çok muntazam yayılması gerekir. Üst katı tekrar streç film ile sıkıca kapatıp, 3 renkli salatayı dinlenmesi için buzdolabına alın. Buzdolabında 2-3 saat kadar beklettikten sonra streç folyoyu alarak salatayı servis tabağına ters çevirerek çıkarın. 3 renkli salatanın üzerine isteğinize göre süsleyerek servise sunabilirsiniz. Salatanın üzeri için damak tadınıza uygun soslar hazırlayabilirsiniz. 3 renkli salata servis için hazır. Ekstra BilgilerNot: 3 renkli salata için kullanacağınız kara lahanayı akşamdan incecik doğrayarak tuz ile ovabilirsiniz. Tuz ile ovduğunuz lahanayı uygun bir kaba alın ve ağzını streç film ile kaplayıp buzdolabında 1 gece bekletin. Bu sayede salata için kullanacağınız lahana daha yumuşak ve daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun. |
Değişik bir tarif ama neden pasta şeklinde yapılmış doğrusu anlayamadım güzel ama beğendim
Cevap yazYaren, tarifin farklılığı bazen ilgi çekici olabiliyor. Pasta şeklinde yapılması belki de sunumun daha etkileyici olması içindir. Güzel bulmana sevindim! Bazen alışılagelmişin dışına çıkmak hoş bir sürpriz olabilir.
Merhaba Yaren Hanım, bu salatanın pasta şeklinde yapılmasının nedeni masada da bu şekilde farklı bir görüntü oluşturacak olmasıdır. Bu salatayı doğru uygulayarak farklı şekillerde de yapabilirsiniz. Bu tamamen isteğinize bağlı bir durumdur. Ancak yine de tarife uygun yapmanız tavsiye edilmektedir.