Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Bulgur Salatası, az zahmetle kısa sürede hazırlayabileceğiniz muhteşem lezzete ve görünüme sahip bir salata çeşididir. Şalgamın bulgura verdiği mor renk, salatayı gören herkese baharı hatırlatır. Son derece besleyici ve sağlıklı olan bu salatayı, dilerseniz kabul günlerinizde çayın yanında ikram edebilirsiniz. Görüntüsü ve lezzetiyle herkesin çok beğeneceğinden emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Şalgamlı Bulgur Salatası Malzemeleri

  • 2 çorba kasesi iri bulgur
  • 4 su bardağı şalgam suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 3 adet kornişon turşu
  • Yarım çorba kasesi doğranmış dereotu
  • Yarım çorba kasesi doğranmış maydanoz
  • 4 dal yeşil soğan
  • Yarım limon suyu
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Şalgamlı Bulgur Salatası Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte bir tencereye şalgam suyunu koyup kaynatıyoruz. Bulgurları güzelce yıkayıp suyunu süzdükten sonra kaynayan suyun içine atıyoruz. Üzerine tuz atıp kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar kaynatıyoruz. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, üzerine mutfak havlusu koyarak kapağı kapalı vaziyette kendini çekmesi için yarım saat bekliyoruz.

Yeşil soğanları ince ince doğrayıp geniş bir salata kasesine boşaltıyoruz. Kornişon turşuları yine incecik doğrayıp soğanların üzerine ilave ediyoruz. Doğranmış dereotunu ve maydanozu ilave edip karıştırıyoruz.

Haşlanmış olan bulgurun kapağını açıp, tahta kaşık ile karıştırıyoruz. Yeteri kadar soğuduktan sonra yeşilliklerin bulunduğu salata kasesine boşaltıyoruz. Bir kasenin içinde limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp üzerine gezdiriyoruz. En son haşlanmış mısırları ilave ediyoruz. Bir miktar tuz atıp karıştırdıktan sonra servis kasesine alıyoruz. Hazır hale gelen şalgamlı bulgur salatasını kenarlarını dilimlenmiş havuç turşusu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu tarifi daha zengin hale getirmek için salataya renkli biberler, nar taneleri veya ceviz ekleyebilirsiniz. Ayrıca, salatanın lezzetini artırmak için nar ekşisi veya sumak kullanabilirsiniz.

Not: Yeşilliklerle buluşturmadan önce bulgurun tamamen soğumuş olması gerekiyor. Sıcak olursa yeşilliklerin ölmesine neden olur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yılmaz

12 Temmuz 2024 Cuma

ޞalgamlı bulgur salatasını yaparken şalgam suyunun bulgura verdiği mor rengin bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim. Sizce bu salataya ceviz eklemek lezzetini daha da artırır mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Yılmaz Bey, şalgamlı bulgur salatasının mor rengi gerçekten göz alıcı olabilir. Ceviz eklemek salatanıza hem lezzet hem de kıtırlık katacaktır, bu da yemeğinizi daha zengin ve hoş bir hale getirebilir. Cevizin sağladığı sağlıklı yağlar ve proteinler de ekstra bir besin değeri sunar. Bu nedenle, ceviz eklemek kesinlikle iyi bir fikir olabilir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru Domates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Domates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Salata Diyeti Listesi

Salata Diyeti Listesi

Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Keçi Peynirli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Keçi Peynirli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

3 Renkli Salata Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Kaşık Salata Tarifi ve Malzemeleri