Beyin Salatası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Beyin Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Beyin salatası kişinin ilk duyduğunda pek hoşuna gitmeyecek olsa da beyin salatasını bir kere deneyenlerin vazgeçemedikleri salatalar arasındadır. Beyin salatasının isminden dolayı pek çok kişiye itici gibi gelse de oldukça lezzetlidir ve herkesin hoşuna gidecek niteliktedir. Sağlık için de son derece faydalıdır ve yüksek besin içerikli bir salata tarifidir. Beyin salatası için kullanılacak olan beyninin kuzu beyni olması salatanın lezzeti açısından önemlidir. Ancak süt danası beyni de tercih edilebilir. Bu tamamen damak zevkinize kalmış bir durumdur. Ancak bu salatayı ilk kez yapacak iseniz tercihiniz kuzu beyninden yana olmalıdır. Şimdiden afiyet olsun.

Beyin Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 adet koyun beyni
  • 2 tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 fincan zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
Beyin Salatası Nasıl Yapılır?

Beyin dikkatli bir şekilde temizlenmeye alınır. Bunun için öncelikle iç kısmı zedelenmeden dış zarı çıkartılır. Ardından güzel bir şekilde yıkanıp bir tencerenin içerisine alınır. Üzerine sirke, su, limon suyu ve maydanoz ilavesi yapılıp haşlanmaya bırakılır. Orta harlı ateşin üzerinde yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir.

Pişmiş olan beyni bir doğrama tahtasının üzerine alın ve uzunlamasına olacak şekilde kesilir. Julyen doğranan beyinleri servis tabağının üzerine alın. Beyinlerin üzerine limon suyu, tuz ve zeytinyağı karıştırılıp gezdirilir. Ardından domatesler yıkanıp temizlenir ve küp şeklinde doğranır. Doğanmış domatesler servis tabağının etrafına serpiştirilir. Limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile beyin salatası süslenip sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Beyin Salatası Yorumları

soru

Tuğyan

06 Nisan 2024 Cumartesi

Merhaba biz ailece koyun etini veya koyun sakatatlarinı yiyemiyoruz. Koku geliyor. Bu nedenle yemiyoruz. Fakat beyin çok faydalı dedikleri için tüketmek istiyoruz. Koyun etinde ki gibi bir koku bu beyinde de var mıdır acaba. O şekilde kokarsa yiyemeyecegim bişey para vermek istemiyorum bilgi verin lütfen

Cevap yaz
cevap

Engür

06 Nisan 2024 Cumartesi

Merhaba Tuğyan Hanım, koyun etinin kokması, son derece alışılmış bir durumdur. Bu nedenle çoğunluk dana etini önermekte ve tüketmektedir. Bunun yanında koyunun beyin bölgesi doğru pişirilirse bu şekilde pis olan kokular sizi karşılamaz ve bu nedenle de beyni tüketebilirsiniz.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Susam Salata Tarifi ve Malzemeleri

Susam Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kış Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kış Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Çanağında Rus Salatası

Patates Çanağında Rus Salatası

Bademli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mayonezli Salata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mayonezli Salata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Salatası Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Patates Salatası Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Salata Kaç Kalori?

Salata Kaç Kalori?