Yeşil Salata Sosları İçinde bulunduğumuz sıcak yaz günlerinde, genellikle herkes daha sağlıklı ve hafif beslenmeye özellikle dikkat ediyor. Bu nedenle en çok tercih edilen ve tüketilen yiyecekler salatalar ve sebzelerdir. Fakat devamlı aynı özellikte benzer salata ve salata sosunu tüketmek bir hayli sıkıcı olabilmektedir. Bu tek düze salata yemek yerine sizler için derlediğimiz birbirinden leziz ve farklı salata sosları tariflerimizle sofralarınıza renk katabilirsiniz. Yeşil Limon ve Kişniş Sosu Gerekli Malzemeler
Yeşil Limon ve Kişniş Sosu Nasıl Yapılır? Hazırlığımıza ilk olarak iri kıyım doğranmış jalapeno biberini, zencefil kökünü ve 1-2 diş sarımsağı bir karıştırıcı yardımıyla iyice çekerek başlayalım. Ardından üzerine yeşil limon suyu, bal, balzamik sirke, küçük bir tutam kişniş yaprakları ve yeteri kadar tuz ilave ederek blenderı tekrar çalıştırarak karışımı iyice çekelim. Sosumuzun üzerine son olarak yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ilave ederek blenderı tekrar çalıştırarak karışım sıvı şeklinde bir sos elde edelim. Sosumuz artık servise hazır. Afiyet olsun. Otlu ve Sarımsaklı Salata Sosu Gerekli Malzemeler
Otlu ve Sarımsaklı Salata Sosu Nasıl Yapılır? Sosumuzun hazırlığına, ilk olarak cam bir kavanoza zeytinyağı dışında diğer tüm malzemeleri ilave ederek bir çatal yardımıyla karışımı iyice ezerek başlayalım. Karışım homojen hale gelince yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ilave ederek kavanozun kapağını sıkıca kapatalım ve karışım iyice karışıp harmanlanıncaya kadar çalkalayalım. Salata sosumuz artık hazır, salatamızın üzerine dökerek servis yapalım. Afiyet olsun. Kurutulmuş Domatesli Salata Sosu Gerekli Malzemeler
Kurutulmuş Domatesli Salata Sosu Nasıl Yapılır? Sosumuzu hazırlamaya öncelikle küçük bir tencereye 3-4 adet kurutulmuş domatesi doğrayarak ilave edelim. Domateslerin üzerini 1-2 parmak aşacak kadar su ekleyerek tencereyi ocağa koyalım ve domatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 5-6 dakika kadar kaynatalım. Ardından yumuşayan domatesleri haşlama suyundan çıkararak soğumasını bekleyelim. Daha sonra iyice soğuyan domatesleri çukur bir kaseye alarak üzerine ezilmiş sarımsakları, balzamik sirkeyi ve yarım çay bardağı zeytinyağını ilave ederek karışımı iyice pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Sosumuzun üzerine son olarak da kıyılmış fesleğen yapraklarını ekleyerek sosumuzu hazır hale getirelim. Afiyet olsun. |
Mülayim
22 Temmuz 2024 PazartesiYazın bu sıcak günlerinde, sürekli aynı salata ve salata sosunu tüketmekten sıkıldım. Bu yeşil limon ve kişniş sosu tarifiyle salatalarıma farklı bir lezzet katabilirim mi acaba? Jalapeno biberi ve zencefil kökünün sosun tadını nasıl etkilediğini merak ediyorum. Deneyen var mı?
Cevap yazAdmin
22 Temmuz 2024 PazartesiMülayim, yeşil limon ve kişniş sosu gerçekten salatalarınıza hoş bir farklılık katabilir. Jalapeno biberi sosunuza biraz acılık ve derinlik katacak, zencefil kökü ise tazeleyici ve hafif baharatlı bir aroma sağlayacaktır. Bu kombinasyon, salatalarınıza hem egzotik bir tat hem de ferahlatıcı bir dokunuş ekleyebilir. Denemenizi tavsiye ederim, eminim ki beğeneceksiniz!