Meyve Salatası Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Meyve Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Salatası

Meyve salatası, birbirleriyle uyumlu meyveler kullanılarak hazırlanan hafif ve lezzetli bir tariftir. Hazırlanışı sırasında meyveler küçük doğranır ve farklı soslar ile lezzetlendirilir. Bu salatanın içinde kullanacağınız soslar sayesinde, konuklarınıza ikram edeceğiniz mükemmel bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Özellikle yaz akşamlarında, hamur işi tatlıların yerini alabilecek sağlıklı bir alternatiftir.

Salata Sosları

Meyve salatasında genellikle krem şanti gibi yüksek kalorili soslar tercih edilmektedir. Ancak meyvelerin yararlı etkilerinden daha iyi faydalanmak için, limon suyu, jöle, bal, reçel ve dondurma gibi daha hafif sosları tercih edebilirsiniz. Fakat sosları kullanırken dikkatli olmalısınız. Örneğin, salatanın içinde çok tatlı olmayan ayva veya greyfurt gibi meyveler bulunuyorsa, bal tercih edebilirsiniz. Aksi halde salatanız daha ağır olacaktır. Eğer mandalina veya portakal gibi turunçgiller yoksa, içine limon suyu veya portakal suyu ekleyerek hafif bir lezzet elde edebilirsiniz.

Görsel Sunum

Görünüm olarak daha estetik bir salata hazırlamak istiyorsanız, jöle kullanmanız yerinde olacaktır. Sade jöle ya da meyve aromalı jöleler kullanabilirsiniz. Bu tür meyve salatasını şeffaf cam kaselerin içine hazırlayın ve sunumunuzu bu şekilde yapın. Yaz aylarında ise meyve salatanız için dondurma bir kurtarıcı olacaktır. Hem serinleyecek hem de lezzetli meyvelerden tatma olanağına sahip olacaksınız.

Meyve Salatası için Gerekli Malzemeler

  • 2 adet sert muz
  • 5 adet kivi
  • 1 su bardağı ayıklanmış nar tanesi
  • 250 gram çilek
  • 2 adet sert şeftali
  • 250 gram sade sütlü dondurma
  • 100 gram dövülmüş ceviz içi

Meyve Salatası Nasıl Yapılır?

Meyve salatası hazırlığına öncelikle içine koyacağımız meyveleri doğramakla başlayalım. Önce muzları soyup küçük küp şeklinde doğrayalım. Doğranmış meyveleri ayrı kaselerin içine koyalım. Kivileri de soyup küp şeklinde doğrayalım. Şeftalilerin kabuklarını soyalım ve içindeki çekirdeklerinden ayırarak yine küp şeklinde doğrayalım. Çilekleri de yıkayıp tüm kumlardan temizleyelim ve küp şeklinde doğrayalım. Tüm meyveleri büyük bir kâsenin içinde karıştıralım ancak meyvelerin ezilmemesine dikkat edelim. Nar tanelerini de ekleyerek mükemmel bir renk cümbüşü yakalayalım. Kırmızı, yeşil, sarı ve turuncu renkler salatamıza harika bir görünüm verecektir. Meyve salatanızı kısa bir süre buzdolabında dinlendirin. Bu şekilde meyveler birbiriyle uyum sağlayacak ve lezzetleri karışacaktır. Bu arada kâsenin üzerini örtmeyi unutmayın.

Şimdi servis için kullanacağımız şeffaf meyve salatası kaselerini hazırlayalım. Salatadan belirli miktarda alarak kaselerin içine ezmeden koyalım. Her birinin üzerine bembeyaz sade dondurmadan birer parça ilave edelim. Üzerlerine dövülmüş ceviz içinden serpelim. Meyve salatasının bu hazırlığını ikram edeceğimiz sırada yapalım çünkü dondurma önceden konursa eriyecektir. Artık dondurmayla lezzetlendirdiğiniz meyve salatasını sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çay Saati Salata Tarifleri

Çay Saati Salata Tarifleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yaz Salataları Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Salataları Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Arpa Şehriye Salatası

Oktay Usta Arpa Şehriye Salatası

Rulo Salata Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Salata Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mimoza Salata Tarifi ve Malzemeleri

Mimoza Salata Tarifi ve Malzemeleri