Pilav Salatası Pilav salatası, pirinç pilavı kullanılarak hazırlanan bir salata çeşididir. Kendi damak tadınıza göre bulgur, pirinç veya mercimek pilavı ile de hazırlanabilir. Oldukça lezzetli olan pilav salatası, görselliği ile midenizin yanı sıra gözlerinize de hitap eder. Bu enfes pilav salatasını akşam yemeklerinde, çay saatlerinde, pasta ve börek eşliğinde sunarak konuklarınıza ve sevdiklerinize harika bir salata şöleni sunabilirsiniz. Pilav Salatası İçin Gerekli Malzemeler Pilav İçin
Salata Malzemeleri
Pilav Salatası Nasıl Yapılır? Pilav salatası hazırlığına ilk olarak 2 su bardağı pilavlık pirinci derin bir kasenin içine alarak başlayalım. Üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyip yarım saat kadar bekletelim. Bu süre sonunda nişastasını bırakan pirinçlerin suyunu dökelim ve birkaç kez bol su ile yıkayıp süzelim. Pilav tenceresine 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyip kısık ateşte eritelim. Eriyen yağın üzerine suyunu süzdüğümüz pirinçleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım. Kavrulan pirinçlerin üzerine 3 su bardağı kadar kaynar su ve yeteri kadar tuz ekleyip önce yüksek ateşte, ardından kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavı 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Pilav dinlenirken, biz de yarım bağ maydanoz, yarım bağ dereotu, 2 adet közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşuları küçük küpler halinde doğrayalım. Konserve garnitürün suyunu süzüp duruladıktan sonra hazır hale getirelim. Haşlanmış mısırımızı da hazırlayalım. Tüm salata malzemeleri hazır olduktan sonra dinlenmiş pilavı geniş bir salata kasesine alalım. Üzerine doğradığımız salata malzemelerini, yeteri kadar tuz ve limon suyunu ekleyip karıştıralım. Kek kalıbını sudan geçirip ıslatarak hazırladığımız pilav salatasını içine dolduralım ve tahta kaşıkla bastırarak sıkıştıralım. Kek kalıbını uygun bir servis tabağına ters çevirerek pilav salatasını servise sunalım. Afiyet olsun. |