Et Salatası Et salatası, oldukça doyurucu ve besleyici bir salata türüdür. Özellikle yaz günlerinde ağır, yağlı ve etli yemeklerden kaçınanlar için mükemmel bir alternatif sunar. Et salatası, etin ağır tadından hoşlanmayanlar için soğuk tüketildiği ve birçok aromatik malzemeyle karıştırıldığı için sıklıkla tercih edilmektedir. Böylece, tüketilmesi yaşamsal öneme sahip bir besinden mahrum kalmamak mümkün olacaktır. Yapılışı etin pişme süresi dışında çok zaman almayan bu lezzetli salatanın malzemeleri ve yapılışı aşağıdaki şekildedir. Et Salatası Malzemeleri
Sosu İçin
Et Salatası Nasıl Yapılır? Etler bir tencerede önce yüksek ateşte mühürlenir ve ardından az miktarda sıcak su eklenerek haşlanır. Bu işlemde düdüklü tencere tercih edilmesi zaman tasarrufu bakımından faydalı olacaktır. Pişen etlerin kalan suyu tencerenin kapağı açılarak iyice buharlaştırılır ve etler soğumak üzere bir kaba alınır. Kornişon turşular, kırmızı ve yeşil biberler jülyen doğranır. Maydanoz ince ince kıyılır. Bol suda iyice yıkanmış ve süzülmüş olan göbek salata yaprakları ve semizotu irice hatta mümkünse elle parçalanarak doğranır. Bu sebze karışımı soğuyan etlerle harmanlanır. Diğer bir kapta zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, yarım limonun suyu, nar ekşisi, tuz, karabiber ve kişniş birbirine iyice karışması için çırpılarak kıvamlı bir sos elde edilir. Bu sos et ve sebze karışımı üzerine gezdirilir. Düz bir tabağa alınıp, servis yapılır. Afiyet Olsun. |
Usman
26 Temmuz 2024 CumaEt salatası yaparken etleri mühürlemek için neden yüksek ateş tercih edilmelidir?
Cevap yazAdmin
26 Temmuz 2024 CumaSevgili Usman,
Etleri mühürlemek için yüksek ateş tercih edilmesinin sebebi, etin dış yüzeyinde hızlıca bir kabuk oluşturmak ve bu sayede etin suyunu içeride muhafaza etmektir. Bu yöntem, etin daha lezzetli ve sulu olmasını sağlar. Ayrıca, yüksek ateşte mühürleme, etin dışında karamelizasyon oluşturarak ekstra bir lezzet katmanı ekler. Bu nedenle, et salatası yaparken etlerinizi yüksek ateşte mühürlemeniz tavsiye edilir.
Selamlar,