Et Salatası Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Et Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Et Salatası

Et salatası, oldukça doyurucu ve besleyici bir salata türüdür. Özellikle yaz günlerinde ağır, yağlı ve etli yemeklerden kaçınanlar için mükemmel bir alternatif sunar. Et salatası, etin ağır tadından hoşlanmayanlar için soğuk tüketildiği ve birçok aromatik malzemeyle karıştırıldığı için sıklıkla tercih edilmektedir. Böylece, tüketilmesi yaşamsal öneme sahip bir besinden mahrum kalmamak mümkün olacaktır. Yapılışı etin pişme süresi dışında çok zaman almayan bu lezzetli salatanın malzemeleri ve yapılışı aşağıdaki şekildedir.

Et Salatası Malzemeleri

  • 500 gram jülyen doğranmış dana nuar veya yağsız rostoluk et
  • 5 adet kornişon turşu
  • 1 adet kapya biber
  • 3 dal yeşil soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Yarım göbek salata
  • Çeyrek demet semizotu
  • 1 adet iri domates

Sosu İçin

  • Tuz, karabiber ve kişniş
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Et Salatası Nasıl Yapılır?

Etler bir tencerede önce yüksek ateşte mühürlenir ve ardından az miktarda sıcak su eklenerek haşlanır. Bu işlemde düdüklü tencere tercih edilmesi zaman tasarrufu bakımından faydalı olacaktır. Pişen etlerin kalan suyu tencerenin kapağı açılarak iyice buharlaştırılır ve etler soğumak üzere bir kaba alınır.

Kornişon turşular, kırmızı ve yeşil biberler jülyen doğranır. Maydanoz ince ince kıyılır. Bol suda iyice yıkanmış ve süzülmüş olan göbek salata yaprakları ve semizotu irice hatta mümkünse elle parçalanarak doğranır. Bu sebze karışımı soğuyan etlerle harmanlanır.

Diğer bir kapta zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, yarım limonun suyu, nar ekşisi, tuz, karabiber ve kişniş birbirine iyice karışması için çırpılarak kıvamlı bir sos elde edilir. Bu sos et ve sebze karışımı üzerine gezdirilir. Düz bir tabağa alınıp, servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Usman

26 Temmuz 2024 Cuma

Et salatası yaparken etleri mühürlemek için neden yüksek ateş tercih edilmelidir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili Usman,

Etleri mühürlemek için yüksek ateş tercih edilmesinin sebebi, etin dış yüzeyinde hızlıca bir kabuk oluşturmak ve bu sayede etin suyunu içeride muhafaza etmektir. Bu yöntem, etin daha lezzetli ve sulu olmasını sağlar. Ayrıca, yüksek ateşte mühürleme, etin dışında karamelizasyon oluşturarak ekstra bir lezzet katmanı ekler. Bu nedenle, et salatası yaparken etlerinizi yüksek ateşte mühürlemeniz tavsiye edilir.

Selamlar,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yeşil Salata Kaç Kalori?

Yeşil Salata Kaç Kalori?

Tavuklu Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Boncuk Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Boncuk Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Soğan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Soğan Salatası Tarifi ve Malzemeleri