Nar Ekşili Salata Nar ekşili salata, damak tadına göre istenilen malzemeler ile yapılan ve bolca nar ekşisi ile sunulan bir salata türüdür. Nar ekşisinin insan sağlığına birçok faydası vardır. Özellikle hakiki nar ekşisi, şeker hastalığına iyi gelir, tansiyonu dengede tutar, kalbi korur ve düzenli çalışmasını sağlar. Enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırır, vücuda enerji ve zindelik verir. Bağırsak parazitlerine iyi gelir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu kadar faydalı bir besini hayatın her anında tüketmek gerekir. Günlük olarak vücuda girmesi gereken nar ekşisi, özellikle salatalarda bolca kullanılarak hem lezzet katar hem de sağlığı korur. Nar Ekşili Salata Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Nar Ekşili Salata Nasıl Yapılır? Nar ekşili salata yapımı için öncelikle kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın. Üzerine bıçak ile birkaç delik açıp fırın ızgarasına koyun ve 180 derecede yaklaşık 25 dakika kadar közlenmesini bekleyin. Közlenmiş biberler soğuyunca soyun ve küçük küçük doğrayın. Doğradığınız biberleri salata kâsesine alın. Daha sonra bir adet göbek marulu, maydanozu ve rokayı temizleyip sirkeli suya koyun ve biraz bekletip iyice yıkayın. Diğer salata malzemelerini de yıkayıp hepsini güzelce doğrayın; ister büyük parçalara ayırın, isterseniz de daha küçük küpler halinde doğrayın. Doğranan tüm malzemeleri salata kabına alıp karıştırın. Sosu için zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini bir kaba alıp çırpın ve salatanın üzerine dökün. Son olarak haşlanmış ya da konserve olarak hazır alınmış olan mısırları ile üzerini süsleyin. Ekstra Bilgiler Nar ekşisi, salatanın yanı sıra farklı yemeklerde de kullanılabilir. Et ve tavuk marinelerinde, soslarda ve hatta tatlılarda bile lezzet katıcı bir malzeme olarak tercih edilebilir. Nar ekşisi, antioksidanlar açısından zengindir ve bağışıklık sistemini destekleyen özelliklere sahiptir. Düzenli olarak tüketildiğinde, kalp sağlığını korur ve kolesterol seviyelerini dengeler. |