Çoban Salata Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Çoban Salata Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Salata

Çoban salata, adından da anlaşılacağı üzere, bir çobanın ya da herhangi bir iş ile uğraşan bir kişinin yanında bulundurabileceği temel tüketim malzemelerinden yapılmaktadır. Bu salata, evlerimizde sıkça yapılan ve lezzetle tüketilen bir tattır. Yapımı oldukça kolay olan bu salata, içeriğinde bulunan sebzeler ile süper bir tat olup iştah açıcı bir özelliğe sahiptir. Eski zamanlardan beri yapılan ve sofralardan eksik edilmeyen bu lezzet, yemeklerin yanında vazgeçilmez bir yer edinmiştir. Çoban salata, balık ızgara, balık kızartması ve fırında yapılan balık yemeklerinin yanında da büyük bir lezzetle tüketilen ve iştah açan bir yiyecek türüdür.

Güzel bir tat olan bu salata türünün yapılış aşamalarını ve bu salata türünün yapımında kullanılan malzemeleri teker teker sıralayarak sizler için sunuma hazırlayacağız.

Çoban Salata Gerekli Malzemeler

  • 4-5 adet orta boy taze domates
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 5-6 adet sivri biber (Biberlerin acı ya da tatlı olması sizin tercihinize kalmıştır)
  • 3 ya da dört adet taze salatalık
  • Yarım küçük bağ maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı
  • Bir adet orta boy limon
  • Birkaç dal yeşil nane
  • Birkaç dal reyhan
  • Salatanın içerisinde isteğe bağlı olarak kullanılmak üzere bir miktar nar ekşisi
  • Tuz

Çoban Salata Nasıl Yapılır?

Salata yapımına başlamadan önce ellerimizi güzelce yıkayalım ve sonrasında hazırlanan malzemeleri sırayla temiz bir şekilde yıkayarak başlayalım. Öncelikle domatesleri bol su ile güzelce yıkayalım, ardından domateslerin sularının süzülmesi için bir süzgece koyalım. Sivri biberleri, salatalıkları, yeşil naneyi ve reyhanı da bol su ile yıkayarak bunları da süzgecin içerisine koyalım. Süzülen bu sebzelerden domatesleri doğrama tahtasının üzerine alarak küp-küp olacak şekilde doğrayalım ve doğranan bu domatesleri geniş bir kaba koyalım. Hazırlanan salatalıkları ve sivri biberleri de ince ince doğrayalım ve aynı kabın içerisine alalım. Kuru soğanları da ince ince doğrama tahtasında doğrayalım. Yeşil nane ile reyhanı da doğrayarak kaba ekleyelim ve hazırlanan sebzelerin üzerine bir tutam tuz, yarım çay bardağı sıvı yağı, bir adet orta boy limonu sıkalım ve bir miktar nar ekşisi ilave edip ezmeden karıştıralım.

Servise hazır hale gelen bu salatayı misafirlerinize sunabilirsiniz. Çoban salata, yemeklerin yanında hafif bir yiyecek olarak tüketilmesi önerilmektedir. Sizler de kolayca ve kısa bir süre içerisinde yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Makarna Salatası Kaç Kalori?

Makarna Salatası Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meyve Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Sumaklı Soğan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Sumaklı Soğan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Salatanın Faydaları Nelerdir?

Salatanın Faydaları Nelerdir?

Közde Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Közde Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Amasra Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Amasra Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Salata Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Salata Tarifi ve Malzemeleri

Patates Rulo Salata Tarifi ve Malzemeleri

Patates Rulo Salata Tarifi ve Malzemeleri

Kuskuslu Yeşil Mercimek Salatası

Kuskuslu Yeşil Mercimek Salatası

Kolay Salata Tarifleri

Kolay Salata Tarifleri