Çoban Salata Çoban salata, adından da anlaşılacağı üzere, bir çobanın ya da herhangi bir iş ile uğraşan bir kişinin yanında bulundurabileceği temel tüketim malzemelerinden yapılmaktadır. Bu salata, evlerimizde sıkça yapılan ve lezzetle tüketilen bir tattır. Yapımı oldukça kolay olan bu salata, içeriğinde bulunan sebzeler ile süper bir tat olup iştah açıcı bir özelliğe sahiptir. Eski zamanlardan beri yapılan ve sofralardan eksik edilmeyen bu lezzet, yemeklerin yanında vazgeçilmez bir yer edinmiştir. Çoban salata, balık ızgara, balık kızartması ve fırında yapılan balık yemeklerinin yanında da büyük bir lezzetle tüketilen ve iştah açan bir yiyecek türüdür. Güzel bir tat olan bu salata türünün yapılış aşamalarını ve bu salata türünün yapımında kullanılan malzemeleri teker teker sıralayarak sizler için sunuma hazırlayacağız. Çoban Salata Gerekli Malzemeler
Çoban Salata Nasıl Yapılır? Salata yapımına başlamadan önce ellerimizi güzelce yıkayalım ve sonrasında hazırlanan malzemeleri sırayla temiz bir şekilde yıkayarak başlayalım. Öncelikle domatesleri bol su ile güzelce yıkayalım, ardından domateslerin sularının süzülmesi için bir süzgece koyalım. Sivri biberleri, salatalıkları, yeşil naneyi ve reyhanı da bol su ile yıkayarak bunları da süzgecin içerisine koyalım. Süzülen bu sebzelerden domatesleri doğrama tahtasının üzerine alarak küp-küp olacak şekilde doğrayalım ve doğranan bu domatesleri geniş bir kaba koyalım. Hazırlanan salatalıkları ve sivri biberleri de ince ince doğrayalım ve aynı kabın içerisine alalım. Kuru soğanları da ince ince doğrama tahtasında doğrayalım. Yeşil nane ile reyhanı da doğrayarak kaba ekleyelim ve hazırlanan sebzelerin üzerine bir tutam tuz, yarım çay bardağı sıvı yağı, bir adet orta boy limonu sıkalım ve bir miktar nar ekşisi ilave edip ezmeden karıştıralım. Servise hazır hale gelen bu salatayı misafirlerinize sunabilirsiniz. Çoban salata, yemeklerin yanında hafif bir yiyecek olarak tüketilmesi önerilmektedir. Sizler de kolayca ve kısa bir süre içerisinde yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |