Yoğurtlu Etimek Salatası Yoğurtlu etimek salatası, hafif ve lezzetli salatalardan biridir. Başlı başına bir yemek gibi de tüketilebilir. Beş çaylarında ya da ara öğünlerde rahatlıkla tercih edilebilen bir salata türüdür. Hem çok lezzetli hem besleyici hem de pratiktir. Yoğurtlu Etimek Salatası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Süslemek İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Etimek Salatası Nasıl Yapılır? Salatamıza başlarken öncelikle tavukları temizce yıkayıp derin bir tencereye alıyoruz. Üzerini biraz fazla geçecek şekilde su ekliyoruz. Suyu fazla olmalı ki o su ile etimekleri ıslatalım. Tavuklar iyice haşlanınca tavukları bir kaba alalım ve etimekleri ıslatmak için tavuk suyunun hafif ılınmasını bekleyelim. Bu sırada kare ya da dikdörtgen bir borcam çıkaralım ve tavuk suyu ılınınca etimekleri teker teker bu suya batırıp çıkaralım ve borcama dizelim. Etimeklerin yarısını sırayla dizince harcını hazırlamaya başlayalım. Diğer yarısını harcın üstüne dizeceğiz. Harcı için önce tavuk etini küçük küçük doğrayalım ve derin bir kaseye alalım. Üzerine ceviz, mayonez ve doğranmış sarımsaklar eklenir. Pul biber, karabiber ve tuz da eklenip iyice karıştırılır ve etimeklerin üzerine yayılır. Kalan etimekler de tavuk suyu ile ıslatılır ve harcın üzerine dizilir. Süzme yoğurt biraz çırpılarak tüm etimeklerin üzeri kaplanır ve salata dinlenmek için buzdolabına kaldırılır. Bu sırada üzerini süslemek için gerekli malzemeler hazırlanır. Kırmızı biber turşusu ve kornişon turşu küçük küçük doğranır, mor lahana ince bir şekilde kıyılır, havuçlar rendelenir, dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır ve mısırlar bir kaseye alınır. Buzdolabında dinlenen salata çıkarılır ve tamamen kendi isteğinize ve zevkinize göre bu malzemeler ile renklendirebilirsiniz. İsterseniz farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |