Kahvaltı Salataları Türk mutfağı, dünyanın hiçbir yerinde eşi ve benzeri olmayan zenginlikte kahvaltı kültürüne sahiptir. Bunun sebebi, doğal ürünlerin ülkemizde bolca bulunmasıdır. Salataların da Türk kahvaltılarında önemli bir yeri vardır. Sizler de bu salatalar ile kahvaltı sofralarınıza hem zenginlik hem de sağlık katabilirsiniz. Zeytin ve Peynirli Kahvaltı Salatası Zeytin ve Peynirli Kahvaltı Salatası, her kahvaltıda tükettiğimiz peynir ve zeytini yeşilliklerle buluşturarak çok daha sağlıklı hale dönüştüreceğiniz harika bir kahvaltı salatasıdır. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin. Zeytin ve Peynirli Kahvaltı Salatası Malzemeleri
Zeytin ve Peynirli Kahvaltı Salatası Nasıl Yapılır? İlk olarak marulları ve yeşil soğanları sirkeli suda bekletip güzelce yıkıyoruz. Daha sonra suyunu süzmesi için bir süzgecin üzerine çıkarıyoruz ve salata kurutucusu ile kurutuyoruz. Islak sebze kullanmak peynirlerin erimesine neden olur. Daha sonra marulları iri, yeşil soğanları çok ince olacak şekilde doğruyoruz ve salata kasesine alıyoruz. Zeytinleri halkalar oluşturacak şekilde doğrayıp üzerine ilave ediyoruz. Kaşar ve beyaz peynirleri ekleyip, zeytinyağını ve limon suyunu ekleyerek karıştırıyoruz. Üzerine maydanoz ile süsleyip, fazla bekletmeden servis ediyoruz. Afiyet olsun. Avokadolu Yumurta Salatası İlkbaharın gelmesiyle birlikte çevremizi, pazar ve market raflarını çeşit çeşit otlar doldurmaya başlıyor. Bizlere de bu lezzetli ve şifa deposu bitkileri alarak bir lezzet içinde buluşturup sevdiklerimize sunmak kalıyor. İnsan sağlığı için gerekli bütün vitamin ve mineralleri içinde bulunduran bu harika salatayı sevdiklerinize hazırlayarak sağlıklarını koruyabilirsiniz. Kolay gelsin. Avokadolu Yumurta Salatası Malzemeleri
Avokadolu Yumurta Salatası Nasıl Yapılır? Öncelikle tüm yeşillikleri yıkadıktan sonra kurutuyoruz. Daha sonra ince ince doğrayıp salata kasesine boşaltıyoruz. Avokadoyu elma dilimi şeklinde ince doğrayarak salataya ekliyoruz. Haşlanmış yumurtaların kabuğunu soyup dilimleyerek salata kasesine ilave ediyoruz. Havuçu soyup dört parçaya ayırdıktan sonra küp küp doğrayarak salataya ekliyoruz. Bir çorba kasesinde limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları karıştırıp salatanın üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun. |
Biltay
12 Temmuz 2024 CumaZeytin ve Peynirli Kahvaltı Salatası yaparken marulları sirkeli suda beklettikten sonra neden salata kurutucusu ile kurutmak gerekiyor? Peynirlerin erimemesi için mi?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Biltay,
Marulları sirkeli suda beklettikten sonra salata kurutucusu ile kurutmanın aslında birkaç önemli nedeni var. Birincisi, marulların üzerindeki fazla suyu almak, salatanın daha uzun süre taze ve çıtır kalmasını sağlar. Islak marullar salatanın sulanmasına neden olabilir ve bu da malzemelerin birbirine yapışmasına, hatta peynirlerin yapısının bozulmasına yol açabilir. Ayrıca, kuru marullarla yapılan salatalar, sosu daha iyi tutar ve daha lezzetli olur. Peynirlerin erimemesi de dolaylı olarak bu süreçle ilgilidir, çünkü kuru marullar peynirlerin yapısını korumasına yardımcı olur.