Yemeklerimizin yanında olmazsa olmazlarımız arasında salata vardır. Türk mutfağının vazgeçilmez tatları arasında salata yer almaktadır. Salatalar hem yemeklerin yanında hem de diyet yapanların listesinde ilk sırada yer almaktadır. Saymakla bitmeyecek salata çeşitleri vardır. Bazı salatalar, besin değeri yüksek oldukça doyurucu bir besindir. İstediğiniz birçok sebze, baklagiller, beyaz et veya kırmızı et ile istediğiniz şekilde salata yapabilirsiniz. Salata tariflerinin hemen hemen hepsini bilmemiz mümkün değildir fakat televizyon kanallarında veya internet ortamında Oktay Usta'nın salata tariflerini bulabilir ve gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Özellikle genç kızlar veya yeni evli bayanlar salata tariflerini öğrenebilirler. Bu kadar çok salatadan bahsettik, biraz da Oktay Usta'nın salata tariflerinden örnek verelim. Oktay Usta Makarna Salatası Malzemeleri
Oktay Usta Makarna Salatası Nasıl Yapılır? Kaynamış suyun içine yarım paket makarnayı boşaltıp tuz ve bir yemek kaşığı kadar zeytinyağını koyup karıştırdıktan sonra pişirmeye bırakıyoruz. Makarna piştikten sonra süzüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Makarna soğuyana kadar garnitürün suyunu süzüp bir kase içine boşaltıyoruz. Daha sonra kornişon turşuyu, közlenmiş kırmızı biberi, salamı ve maydanozları doğramaya başlıyoruz. Doğrama işlemi bittikten sonra derin bir karıştırma kabına yoğurdu, mayonezi ve zeytinyağını ilave edip karıştırıyoruz. Karıştırma işlemi bittikten sonra yoğurt karışımının içine makarna ve garnitürü ilave ediyoruz. Biraz doğramış olduğumuz turşu ve salamdan yoğurt karışımının içine ekleyip karıştırıyoruz. Başka bir kabın içine de doğradığımız tüm malzemeleri koyup üzerine zeytinyağı döküp karıştırıyoruz. Sıra geldi salatanın sunumuna; servis tabağınıza ilk olarak yoğurtlu makarna karışımını koyuyoruz, daha sonra üzerine de ayrı bir kapta yaptığımız karışımı koyuyoruz ve Oktay Usta Makarna Salatası servise hazır. Afiyet Olsun. Oktay Usta Mısırlı Tavuk Salatası Malzemeleri
Oktay Usta Mısırlı Tavuk Salatası Üzeri için
Mısırlı Tavuk Salatası Nasıl Yapılır? Salatayı yapmaya ilk olarak tavuk göğsünü haşlayarak başlayalım. Derin bir tencerenin içerisine tavuk göğsünü, suyu ve biraz da tuz atıp orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika sonra tavuk göğüsleri pişmiş olur. Pişen tavuk göğsünü küçük parçalar halinde ayırın ve bir tabağın içine koyup kenarda bekletin. Daha sonra sarımsakları soyun ve ezin. Süzme yoğurdu derin bir kabın içine koyun ve ezilmiş sarımsağı ekleyip biraz karıştırdıktan sonra mayonezi de ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra yeşil soğanı, dereotunu, kornişon turşuyu ve cevizi sırası ile küçük küçük doğrayın ve yoğurt karışımının içine koyun. Hemen ardından mısırı, parçalanmış tavuk göğsünü, tuz, kimyon, karabiber ve pul biberi koyup iyice karıştırıyoruz. Herhangi bir borcama tavuk karışımını eşit bir şekilde döküp bastırıyoruz ve karışımın üzerine yine eşit bir şekilde mısır koyuyoruz. Borcamın üzerine streç ile kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet Olsun. |