Patates Salatası Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Patates salatası nasıl yapılır, yer altında yetişen patates içerisinde bol miktarda B ve C vitamini bulundurmaktadır. Bunun yanı sıra bol miktarda nişasta da içeren patates, ülkemizde en çok İç Anadolu ve Ege bölgesinde yetişmektedir. Vitamin ve nişasta içeren bu bitkinin birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle şeker hastalığına iyi gelen patates, susuzluğu giderir. Mide ülserine faydalıdır. Safra akışını kolaylaştırır. Karaciğer şişkinliğini giderir. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Sert bir cisim yutulduğunda vücuda zarar vermeden çıkarılmasına yardımcı olur. Damar sertliğine faydalıdır. El ve ayak çatlaklarına faydalıdır. Kanı temizler. Kandaki şeker seviyesini düşürür. Böbreklere faydalıdır. Kansere karşı korur. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Bağırsak şişkinliğini ve basur ağrılarını hafifletir. Vücuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu gideren patates aynı zamanda normal ve kuru ciltler içinde faydalıdır.

Faydaları saymakla bitmeyen bu şifalı bitkinin birçok yemek çeşidi yapılarak tüketildiği gibi, salatası yapılaraktan tüketilir. Peki, patates salatası nasıl yapılır? Patates salatasının birçok çeşidi bulunmaktadır. Her zevke ve her damak tadına göre patates salatası çeşitleri vardır. Bu çeşidi çok fazla olan lezzetli patates salatalarından birinin tarifini sizlerle paylaşalım. Öncelikle patates salatası malzemeleriimizi sayalım. Malzemelerimizi hazırladıktan sonra salatamızın yapım aşamasına geçelim.


Patates salatasının malzemeleri

  • Dört tane orta boy patates
  • İki tane yumurta
  • Beş dal maydanoz
  • Beş dal taze soğan
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Yarım limonun suyu
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Patates salatası nasıl yapılır?


Patates salatası için gerekli olan malzemelerimi hazırladıktan sonra, şimdi de yapım aşamasına geçtik. Öncelikle salatamızın ana malzemesi olan patatesleri temiz olacak şekilde iyice yıkıyoruz. Yıkadığımız dört adet patatesi kabuğuyla beraber, içerisinde haşlayacağımız orta bot tencereye koyuyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz suyu ilave ediyoruz ve haşlanması için orta ateşteki ocağın üzerine koyuyoruz. Şimdi de iki adet yumurtamızı aynı şekilde yıkıyoruz ve onları da haşlamak için hazır bulundurduğumuz küçük boy tencerenin içerisine koyarak suyunu ilave ediyoruz ve çok kısık ateşte olan ocağın üzerine koyup haşlanmaya bırakıyoruz. Patates ve yumurtalar haşlanırken biz diğer taraftan, salatamız için ayırdığımız beş dal maydanoz ve beş dal taze soğanımızı temiz bir şekilde yıkıyoruz ve ince ince doğruyoruz. Yıkayıp doğradığımız soğan ve maydanozları bir kenara alıyoruz. Patates salatamızın sosunu içerisinde hazırlayacağımız küçük kâsemizi alıyoruz içerisine, üç yemek kaşığı zeytinyağını, bir tatlı kaşığı kırmızı pul biberi, bir çay kaşığı karabiberi ve bir tatlı kaşığı tuzu koyarak iyice karıştırıyoruz. Karıştırıp hazırladığımız salata sosumuzu bir kenara alıyoruz.

Haşlamakta olan patates ve yumurtaları kontrol ederek haşlandıklarından emin olduktan sonra ocaktan alıyoruz. Sularını süzüyoruz. Yaklaşık beş dakika beklettikten sonra, patates ve yumurtaların kabuklarını soyuyoruz. Kabuklarını soyduğumuz patates ve yumurtaları arzu edildiği şekilde çok küçük olmaması şartı ile küp şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız patates ve yumurtaları malzemeleri içerisinde karıştırmak için hazır bulundurduğumuz geniş kabın içerisine aktarıyoruz. Üzerine ince ince doğradığımız maydanoz ve taze soğanı ekliyoruz. Yarım adet limonun suyunu sıkarak onu da malzemelerin üzerine ekliyoruz ve malzemelerimizi iyice karıştırıyoruz. Karıştırdığımız malzemelerin üzerine son olarak, salatamız için hazırladığımız sosu da ekleyerek malzemeler sosu çekinceye kadar karıştırıyoruz. Karıştırma işlemi bittikten sonra, lezzetli patates salatamız servise hazır hale gelmiştir. Aileniz ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Patates Salatası Nasıl Yapılır Yorumları

soru

Seyyâl

28 Ağustos 2018 Salı

Patates salatası yapıyorum sürekli ama nedense patates resimdeki gibi küp küp kalmıyor daha çok dağılıyor. Bunun tam olarak nedeni nedir? Yaparken neye dikkat edersem patatesler bu şekilde küp şeklinde kalır?

Cevap yaz
cevap

Aytuna

30 Ağustos 2018 Perşembe

Merhaba, seyyâl hanım bende patates salatasını çok seviyorum yemekten ayrıca zevk alıyorum beş çayının yanına çok yakışıyor resimdeki şekilde olaması için patatesi çiğken soyuyoruz küp küp doğruyoruz ve o şekilde suda haşlamaya bırakıyoruz patates bir tık çiğ kalması lazım aslında çiğ değil ama bir tık diri kalmalı desek daha mantıklıdır.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Lahana Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısır Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kek Kalıbında Salata Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kalıbında Salata Tarifi ve Malzemeleri

Et Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Et Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Salata Tarifleri

Soya Soslu Salata Tarifleri

Yoğurtlu Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6