Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur salatası, bulgurun oldukça önemli bir besin maddesi olmasından dolayı sık sık tüketilmesi gereken bir lezzettir. Bulgur sadece pilav olarak değil, çeşitli salatalar şeklinde de tüketilebilir. İçine besin değeri yüksek gıdalar eklenerek hem doyurucu hem de oldukça lezzetli besinler oluşturulabilir. Bulgur tam bir protein kaynağıdır ve kolesterol oranı sıfırdır. Bulgur, besinlerin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller ve en önemlisi bağırsak kanserini önler. Bulgurun faydaları saymakla bitmez. Özellikle hamilelikte müthiş bir ilaç etkisi vardır. Ayrıca bulgur salatası genellikle diyet yapan kişiler tarafından doyurucu olmasından dolayı ve daha az kaloriye sahip olmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir. Akşam yemeklerinde hafif ve doyurucu tatlar denemek isteyenler için bulgur salatası bulunmaz bir nimettir. Bulgur salatası çok pratik ve lezzetli bir tariftir. Kısır'a alternatif bir lezzet olan bulgur salatasını sofralarınıza farklı bir lezzet olarak ekleyebilirsiniz. Şimdi bu lezzetli salatanın yapılışını ve malzemelerini sıralayalım.

Bulgur Salatası İçin Gerekli Malzemeler
  • İki su bardağı ince bulgur
  • İki orta boy soğan
  • Beş altı dal taze soğan
  • İki tane domates
  • İki ya da üç tane sivri biber
  • Bir tane kırmızı soğan
  • On tane kornişon turşu
  • Bir demet maydanoz
  • Bir çorba kaşığı limon suyu
  • İki çorba kaşığı sıvı yağ
  • Dört ya da beş marul yaprağı
  • Tuz ve pul biber

Bulgur Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle bulgurlar yıkanır ve kaynar su içinde haşlanır. Haşlanan bulgurun suyu süzülür. Soğanlar bir tencere içerisinde sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra soğuması için ocaktan alınır. Maydanozlar temizlenerek ince ince doğranır. Taze soğan, turşu ve sivri biberler ince bir şekilde doğranır. Domatesler ve kırmızı soğanlar da ince ince halka şeklinde doğranır. Hazırlanan bütün malzemeler bir karıştırma kabına alınır. Bulgurlar ve hazırlanan sebzeler karıştırılır. Üzerine tuz, pul biber, limon suyu ve zeytinyağı eklenir ve hafifçe karıştırılır. Marullar yıkanır ve daha sonra servis tabağının alt kısmına serilir. Bulgur salatası yaprakların üzerine serilerek yayılır. Hazırlanan salataya limon yerine nar ekşisi veya sirke de konulabilir. Sumak, kimyon gibi farklı baharatlarla da denenebilir.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Bulgur salatasını daha da zenginleştirmek için çeşitli malzemeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, haşlanmış nohut, mısır veya rendelenmiş havuç gibi malzemeler salatanıza ekstra lezzet ve besin değeri katacaktır. Ayrıca, salatanızı daha renkli ve çekici hale getirmek için kırmızı lahana veya renkli biberler kullanabilirsiniz. Salatanızı servis etmeden önce biraz dinlendirirseniz, malzemelerin lezzetlerinin birbirine karışmasını sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tesmi

25 Nisan 2024 Perşembe

Bulgur salatasını ben de yapmak istiyorum ama bulguru tam olarak haşlayarak pişirdikten sonra mı bu salatayı yapıyoruz yoksa normal pilav gibi pişirdikten sonra mı bu salatayı yapıyoruz? Yardımcı olur musunuz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Erbay

Merhaba bulguru normal kısırlık ıslatır gibi de sıcak su ile ıslatap yarım saat kadar beklete de bilirsin yada normal pilav yapar gibi ocakta pişirebilirsin. Tercih senin daha sonra salatasını ekliyorsun. Ben pilav gibi pişiriyorum bulgur çiğ kalmıyor daha iyi oluyor. Birde nar ekşisi deneyin üzerine tavsiyem.

2. Cevap
cevap

Eriker

Merhabalar, bulgur salatası için bulguru haşlamayız ile bulgur pilavı pişirip salatanın içine koyup karıştırmak aynı şeydir. Bir farkı yoktur. Afiyetle yiyebilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Salatası Tarifi ve Malzemeleri