Garnitür Salatası Garnitür salatası, ana yemeklerin yanında meze olarak tüketilen bir salata türüdür. Meze olarak değerlendirilebilen birçok salata çeşidi bulunmaktadır. Bu makalede, farklı tarifleri inceleyebilirsiniz. Garnitür olarak kullanacağınız malzemeleri, ana yemeğinize uygun şekilde seçebilir ve zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ançüezli Garnitür Salata İçin Gerekli Malzemeler
Ançüezli Garnitür Salata Nasıl Yapılır? Pirinci diri kalacak şekilde haşlayın. Haşladıktan sonra bol suyla yıkayıp süzün. Daha önce fırında pişirdiğiniz soğanı kat kat ayırın. Bir kabın içerisine soğan, pirinç, doğranmış lahana yaprağı, soya yağı, sirke ve tuzu karıştırın ve iyice harmanlayın. Bu karışımı içlerini oymuş olduğunuz ançüezlerin ortasına alıp, üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Cevizli Roka Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Cevizli Roka Salatası Nasıl Yapılır? Rokayı ayıklayıp yıkayın ve iri iri kıyın; maydanozu ince ince doğrayın. Bu malzemeleri bir kaseye alın. Dolmalık fıstığı yağ kullanmadan kısık ateşte kavurun ve ceviz içiyle birlikte kaseye ekleyin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve az miktarda tuz ekleyerek çırpın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın. Beyin Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Beyin Salatası Nasıl Yapılır? Beyini bir kaba alıp, üzerine bol soğuk ve tuzlu su koyarak dışındaki zarını soyun. Tekrar sudan geçirip yıkayın ve bir tencereye alın. Suyu doldurun, limonun suyunu sıkın ve maydanoz dallarını ekleyin, tuz serpin ve bu şekilde kaynatın. Beyin yumuşayana kadar haşlansın. Bu sırada sebzeleri doğrayarak servis tabağına alın, zeytinyağı, tuz ve limon ekleyin. Haşlanan beyni küçük parçalara ayırarak yavaşça karıştırın ve servise sunun. Baharatlı Garnitür Salata İçin Gerekli Malzemeler
Baharatlı Garnitür Salata Nasıl Yapılır? Geniş bir kase içerisine haşlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe karıştırın. Ton balığı, kereviz ve soğanı ekleyin. Küçük bir kavanoz içerisine limon suyu, yağ, köri ve biber sosunu koyup, kavanozun kapağını kapatarak çalkalayın. Bu karışımı pirinç karışımının üzerine döküp hafifçe karıştırın. Kâsenin kapağını kapatıp buzdolabında 30 dakika kadar soğutun. Marul yaprakları üzerinde servis yapın ve domatesle süsleyin. Salatanız servise hazırdır, afiyet olsun. |
Tunçkurt
12 Temmuz 2024 CumaAnçüezli Garnitür Salata yaparken pirinci diri kalacak şekilde haşlamak gerçekten önemli mi?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaTunçkurt bey, ançüezli garnitür salatada pirincin diri kalması gerçekten önemlidir. Pirincin fazla pişmesi salatanın dokusunu bozabilir ve malzemelerin birbirine karışmasını engelleyebilir. Diri pirinç, salatanın daha taze ve canlı bir görünümde olmasını sağlar, ayrıca diğer malzemelerin lezzetlerini daha iyi ortaya çıkarır. Bu nedenle, pirinci tam kıvamında haşlamak salatanızın genel kalitesini artıracaktır.