Garnitür Salatası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Garnitür Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Garnitür Salatası

Garnitür salatası, ana yemeklerin yanında meze olarak tüketilen bir salata türüdür. Meze olarak değerlendirilebilen birçok salata çeşidi bulunmaktadır. Bu makalede, farklı tarifleri inceleyebilirsiniz. Garnitür olarak kullanacağınız malzemeleri, ana yemeğinize uygun şekilde seçebilir ve zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Ançüezli Garnitür Salata İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Konserve edilmiş 3 adet ançüez
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet haşlanmış ve doğranmış lahana yaprağı
  • 1 yemek kaşığı sulandırılmış hardal
  • 1 çorba kaşığı soya yağı
  • Sirke, kırmızı biber ve tuz

Ançüezli Garnitür Salata Nasıl Yapılır?

Pirinci diri kalacak şekilde haşlayın. Haşladıktan sonra bol suyla yıkayıp süzün. Daha önce fırında pişirdiğiniz soğanı kat kat ayırın. Bir kabın içerisine soğan, pirinç, doğranmış lahana yaprağı, soya yağı, sirke ve tuzu karıştırın ve iyice harmanlayın. Bu karışımı içlerini oymuş olduğunuz ançüezlerin ortasına alıp, üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Cevizli Roka Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 demet roka
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz

Cevizli Roka Salatası Nasıl Yapılır?

Rokayı ayıklayıp yıkayın ve iri iri kıyın; maydanozu ince ince doğrayın. Bu malzemeleri bir kaseye alın. Dolmalık fıstığı yağ kullanmadan kısık ateşte kavurun ve ceviz içiyle birlikte kaseye ekleyin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve az miktarda tuz ekleyerek çırpın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Beyin Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet beyin
  • 2 adet limon
  • 2 adet domates
  • 3 yaprak kıvırcık salata
  • Maydanoz
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • Tuz

Beyin Salatası Nasıl Yapılır?

Beyini bir kaba alıp, üzerine bol soğuk ve tuzlu su koyarak dışındaki zarını soyun. Tekrar sudan geçirip yıkayın ve bir tencereye alın. Suyu doldurun, limonun suyunu sıkın ve maydanoz dallarını ekleyin, tuz serpin ve bu şekilde kaynatın. Beyin yumuşayana kadar haşlansın. Bu sırada sebzeleri doğrayarak servis tabağına alın, zeytinyağı, tuz ve limon ekleyin. Haşlanan beyni küçük parçalara ayırarak yavaşça karıştırın ve servise sunun.

Baharatlı Garnitür Salata İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 bardak haşlanmış pirinç
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 200 gram ton balığı
  • 1 çorba kaşığı doğranmış kereviz sapı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı acı biber sosu
  • 2 orta boy domates

Baharatlı Garnitür Salata Nasıl Yapılır?

Geniş bir kase içerisine haşlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe karıştırın. Ton balığı, kereviz ve soğanı ekleyin. Küçük bir kavanoz içerisine limon suyu, yağ, köri ve biber sosunu koyup, kavanozun kapağını kapatarak çalkalayın. Bu karışımı pirinç karışımının üzerine döküp hafifçe karıştırın. Kâsenin kapağını kapatıp buzdolabında 30 dakika kadar soğutun. Marul yaprakları üzerinde servis yapın ve domatesle süsleyin. Salatanız servise hazırdır, afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tunçkurt

12 Temmuz 2024 Cuma

Ançüezli Garnitür Salata yaparken pirinci diri kalacak şekilde haşlamak gerçekten önemli mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tunçkurt bey, ançüezli garnitür salatada pirincin diri kalması gerçekten önemlidir. Pirincin fazla pişmesi salatanın dokusunu bozabilir ve malzemelerin birbirine karışmasını engelleyebilir. Diri pirinç, salatanın daha taze ve canlı bir görünümde olmasını sağlar, ayrıca diğer malzemelerin lezzetlerini daha iyi ortaya çıkarır. Bu nedenle, pirinci tam kıvamında haşlamak salatanızın genel kalitesini artıracaktır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sumaklı Soğan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Sumaklı Soğan Salatası Tarifi ve Malzemeleri