Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası

Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası, besleyici ve doyurucu arpa şehriyesi ile damaklarda enfes bir tat bırakır. Üstelik düşük kalorili olması nedeniyle diyetlerde de tercih edilebilir. Bu tarifimizde süzme yoğurt, arpa şehriye, kırmızı közlenmiş biber ve tavuk bir araya gelerek tam bir öğün yemeği oluşturur. Çocukların da severek tükettiği bu salatayı sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz. Deneyin, pişman olmayacaksınız.

Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Malzemeleri

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 4 adet kornişon turşusu
  • 1 adet haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti
  • Bir tutam dereotu
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 kâse süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle kırmızı biberleri iyice yıkayıp temizledikten sonra közleyin ve ardından kabuklarını soyarak ince ince şeritler halinde kesin. Tavuk etini iyice yıkayıp tencereye koyun. Tavuk göğsü kullanmanız işinizi kolaylaştırır. Tavuğun suyu ile arpa şehriyeleri pişirin. Bir tencereye zeytinyağını ekleyerek arpa şehriyeleri dökün ve hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Ardından tavuğun suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Su, arpa şehriyelerin üzerini bir parmak geçmelidir. Tavuk suyu yetmezse kaynamış sıcak su ekleyin. Tavuk suyunu arpa şehriyeye dökmeden önce mutlaka kaynatın; kaynayan su, yemeğin daha iyi özleşmesini sağlar.

Ardından pişmiş tavuğu didikleyip ince doğrayın ve tekrar pişmesi için arpa şehriyenin içine atın. Suyu kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısın. Böylelikle arpa şehriye ile tavuk harmanlanarak demlenip pişer.

Başka bir kapta kornişon turşusunu küçük küpler halinde doğrayın. Dereotunu iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın ve kornişon turşusuna ekleyip karıştırın. Doğradığınız kırmızı biberleri de karışıma ekleyin. Daha sonra süzme yoğurdu karışıma katıp iyice karıştırın. Sarımsakları ayıklayıp sarımsak ezici ile rendeleyin ve yoğurtlu karışıma ekleyin, iyice harmanlayın. Son olarak, pişen arpalı tavuğu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Şık bir servis tabağına alarak servis edin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Güniz

14 Mayıs 2024 Salı

Merhaba normalde böyle yoğurtlu ara soğukların içerisine mayonez koyuyorlar tarifte yok kullanmamıza gerek yok mu? Sadece süzme yoğurt yeterli oluyor anlaşılan değil mi

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Akıntan

Güniz hanım, yoğurtlu mezelere mayonez konulması mezenin kıvamının tutturulması içindir. Eğer mezenizin sulu olmasını istemiyorsanız süzme yoğurt tercih etmeniz en güzeli ve sağlıklısı olacaktır. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Salata Tarifi ve Malzemeleri

Salata Tarifi ve Malzemeleri

Salata Tarifleri ve Malzemeleri

Salata Tarifleri ve Malzemeleri

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Akdeniz Salata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Akdeniz Salata Sosu Tarifi ve Malzemeleri