Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası

Barbunya salatası, yapımı diğer salatalara göre biraz daha zahmetli olabilir, ancak lezzeti her zaman daha fazladır. Birkaç defa yaptıktan sonra eliniz alışacak ve bu salatayı hazırlamak sizin için çok kolay hale gelecektir.

Barbunya Salatası Malzemeleri

  • Yarım kilo barbunya
  • 1 kutu mısır
  • Yarım kilo kırmızı biber
  • Büyük boy kırmızı soğan
  • Dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 limon
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • Kornişon turşu

Barbunya Salatası Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuru barbunyalarınızı güzelce yıkayıp geceden suyun içine koyun. Bir gece suda bekletin. Daha sonra orta boylu bir tencereye koyup içerisine su ilave ederek kaynatmaya başlayın. Çok fazla kaynatırsanız barbunyalar dağılabilir. Bu nedenle sık sık kontrol edip, yumuşak olduklarını fark ettiğiniz anda altını kapatıp güzelce süzün ve soğumaya bırakın.

Daha sonra kırmızı biberleri tepsiye yerleştirerek güzelce fırına sürün. İyice közlendikten sonra çıkarın. Biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyun. İyice soğumasını beklerseniz kabuklar daha zor soyulacaktır ve sizi daha çok yoracaktır. Bu nedenle ılık haldeyken soymak en kolay yoludur.

Ardından soğanın kabuğunu soyup, söğüş gibi ufak ufak doğrayın. Ne kadar ufak doğranırlarsa göze o kadar çok hitap ederler. Size bir tavsiye: Soğanları doğrarken çeşmeyi açıp yanında doğrayın, bu şekilde gözleriniz yanmayacaktır.

Soğanları doğradıktan sonra maydanozu ve dereotunu güzelce yıkayın. Temiz olduklarından emin olduktan sonra onları da ufak ufak doğrayın. Daha sonra soğuyan közlenmiş kırmızı biberleri ufak ufak doğrayın.

Derin bir kap çıkarın. Kabın içine ilk olarak barbunyayı koyun. Daha sonra üzerine doğradığınız közlenmiş kırmızı biberleri ekleyin. Ardından dereotu ve maydanozu ilave edin. Sonra ufak ufak doğradığınız soğanları ekleyin. Son olarak limon, sıvıyağ ve tuz ekleyerek iyice karıştırın. Karıştırırken tahta bir kaşık kullanırsanız barbunyaları ezmemiş olursunuz.

Son olarak elinizde kalan kornişon turşuları ufak doğrayın. İsterseniz içine katarak diğer malzemelerle karıştırabilirsiniz ama genelde servis yaparken üzerini süslemek için kullanılır. İsterseniz ufak ufak değil de uzun uzun doğrayıp ortadan ikiye keserek farklı bir görsel sunum elde edebilirsiniz.

Sonuç

Barbunya salatası yapmayı öğrendiğinize göre, istediğiniz zaman hem damak zevkinize hem de göz zevkinize hitap edecek salatalar hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tağman

25 Temmuz 2024 Perşembe

Barbunya salatasını yaparken barbunyaların fazla kaynaması ve dağılması durumunda ne yapabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili Tağman,

Barbunyaları fazla kaynatıp dağılmasını önlemek için şu adımları takip edebilirsin: Öncelikle, barbunyaları kaynatmadan önce bir gece önceden suya yatırarak bekletmek, hem pişme süresini kısaltacak hem de dağılma riskini azaltacaktır. Ayrıca, kaynama sırasında ocağın altını kısık ateşe alarak daha kontrollü bir şekilde pişirebilirsin. Barbunyaları kaynamaya başladıktan sonra arada bir kontrol edip, dağılmadan piştiklerinden emin olabilirsin. Bu şekilde salatanın lezzeti ve görünümü de daha iyi olacaktır.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Oktay Usta Arpa Şehriye Salatası

Oktay Usta Arpa Şehriye Salatası