Değişik Salata Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Değişik Salata Tarifi ve Malzemeleri

Değişik salata, değişik salata denince akla farklı lezzetlerden oluşan bir salata gelmektedir. Bizde değişik bir tarif ile yemeklerin yanını süsleyen çok şık sunumlu ve lezzetli değişik bir salata tarifi veriyoruz. Değişik salatamızı ister porsiyonluk ister daha büyük şekilde hazırlayabilirsiniz. Biz 5-6 kişilik bir tarif veriyoruz.


Değişik salata tarifi için gerekli malzemeler

  • Altı adet milföy hamuru
  • Yüz elli gram kadar süzme peynir
  • Bir adet göbek marul
  • Birkaç dal yeşil soğan
  • Bir demet maydanoz
  • Bir demet roka
  • Bir demet dere otu
  • Sekiz on tane kiraz domates
  • Birkaç dal samut
  • Bir su bardağı mısır
  • Iki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir çay bardağı dolusu ceviz
  • Bir çay bardağı dolusu ayıklanmış nar
  • Bir Yumurta
  • Tuz
  • Bir Limon
  • Sirke
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Değişik salata nasıl yapılır?


Salatamıza başlarken fırına konabilecek derin bir borcam ya da bir kek kalıbı tereyağı ile iyice yağlanır. Hiç yağlanmamış yer kalmamalıdır ki milföyler yapışmasın. Milföy hamurları dolaptan çıkarılır ve biraz yumuşaması beklenir yumuşayan milföyler merdane yardımıyla çok hafif açılarak yağlanmış olan fırın kabının etrafına sarılır. Aralarında boşluk kalmamalıdır. Çünkü bu şekilde salatamızın alt tabanını oluşturuyoruz ve boşluk kalırsa kırılmalar olur. Etrafı tamamen kapatılınca bir yumurta çırpılarak milföy hamurlarının üzerine sürülür. Bir çatal yardımı ile milföylerin üzerinde küçük delikler açılır ki kabarmasın. Bu işlem de yapıldıktan sonra fırın yüz seksen dereceye ayarlanır ve ısınması beklenir. Fırın ısınınca milföylü kap fırına bırakılır. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Üzeri kızarınca çıkarılır ve soğuması beklenmeden kâğıt havlu serilmiş bir tabağa dikkatlice çıkarılır. Kırılmamasına özen gösterilir.

Değişik salatamızın çanağı hazır. Bu çanak şeklini verdiğimiz milföyleri soğumaya bırakıp diğer taraftan yeşillikleri ayıklayıp sirkeli suya bırakıyoruz. Sirkeli su içerisindeki tüm zararlı maddelerden arındırıyor. Sirkeli suda beklettiğimiz yeşillikleri çıkarıp tek tek yıkıyoruz ve süzgece alıp süzülmesini bekliyoruz. Islak kalırsa milföy çanağına koyduğumuzda milföyler hamur haline gelir. Bu nedenle iyice süzülmesini bekliyoruz gerekirse kâğıt havlu ile de kurutabiliriz. Tamamen kuruyunca tüm sebze ve yeşillikler ince ince doğranır ve geniş bir kaba alınır, domatesleri ikiye bölmemiz yeterli olacaktır. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp hazırladığımız milföy çanağına alıyoruz. Daha sonra bir limon biraz tuz ve zeytinyağı ile güzel bir sos yapıp hafifçe üzerine gezdiriyoruz. Son olarak süzme peynirleri küçük küpler halinde doğrayıp serpiştiriyoruz. Nar ve ceviz de ortasına konularak şık bir sunum elde ediliyor. Salata yenirken milföylerde küçük küçük koparılarak yenebilir fakat salata azaldıkça. Aksi halde salata dökülebilir.

Herkese afiyet olsun.

Değişik Salata Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Püreli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Salata Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Salata Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Arpa Şehriye Salatası

Oktay Usta Arpa Şehriye Salatası

İtalyan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Akdeniz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Akdeniz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kıvırcık Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kıvırcık Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Salata Otları Tarifi ve Malzemeleri

Salata Otları Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Rus Salatası Tarifi

Garnitürlü Rus Salatası Tarifi

Etimekli Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Salata Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Salata Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6