Değişik Salata Değişik salata denince akla farklı lezzetlerden oluşan bir salata gelmektedir. Bu yazıda, yemeklerin yanında şık sunumu ve lezzetiyle dikkat çeken değişik bir salata tarifi sunuyoruz. Bu tarif, hem porsiyonluk hem de daha büyük şekilde hazırlamaya uygundur. Aşağıda, 5-6 kişilik bir değişik salata tarifi bulabilirsiniz. Değişik Salata Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Değişik Salata Nasıl Yapılır? Salatamıza başlarken, fırına konabilecek derin bir borcam ya da kek kalıbı tereyağı ile iyice yağlanır. Hiç yağlanmamış yer kalmamalıdır ki milföyler yapışmasın. Milföy hamurları dolaptan çıkarılır ve biraz yumuşaması beklenir. Yumuşayan milföyler merdane yardımıyla hafifçe açılarak yağlanmış fırın kabının etrafına sarılır. Aralarında boşluk kalmamalıdır. Bu şekilde salatamızın alt tabanını oluşturuyoruz ve boşluk kalırsa kırılmalar olur. Etrafı tamamen kapatılınca, bir yumurta çırpılarak milföy hamurlarının üzerine sürülür. Bir çatal yardımı ile milföylerin üzerinde küçük delikler açılır ki kabarmasın. Bu işlem tamamlandıktan sonra fırın 180 dereceye ayarlanır ve ısınması beklenir. Fırın ısınınca milföylü kap fırına bırakılır ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzeri kızarınca çıkarılır ve soğumadan, kağıt havlu serilmiş bir tabağa dikkatlice alınır. Kırılmamasına özen gösterilir. Değişik salatamızın çanağı hazır. Bu çanak şeklini verdiğimiz milföyleri soğumaya bırakıp diğer taraftan yeşillikleri ayıklayıp sirkeli suya bırakıyoruz. Sirkeli su, içerisindeki tüm zararlı maddelerden arındırır. Sirkeli suda beklettiğimiz yeşillikleri çıkarıp tek tek yıkıyoruz ve süzgece alıp süzülmesini bekliyoruz. Islak kalırsa milföy çanağına koyduğumuzda milföyler hamur haline gelir. Bu nedenle iyice süzülmesini bekliyoruz. Gerekirse kağıt havlu ile de kurutabiliriz. Tamamen kuruyunca, tüm sebze ve yeşillikler ince ince doğranır ve geniş bir kaba alınır. Domatesleri ikiye bölmemiz yeterli olacaktır. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp hazırladığımız milföy çanağına alıyoruz. Daha sonra bir limon, biraz tuz ve zeytinyağı ile güzel bir sos yapıp hafifçe üzerine gezdiriyoruz. Son olarak süzme peynirleri küçük küpler halinde doğrayıp serpiştiriyoruz. Nar ve ceviz de ortasına konularak şık bir sunum elde ediliyor. Salata yenirken milföyler de küçük küçük koparılarak yenebilir, fakat salata azaldıkça dikkatli olunmalıdır ki salata dökülmesin. Herkese afiyet olsun. |