Patates Çanağında Rus Salatası
20 Temmuz 2024

Patates Çanağında Rus Salatası


Patates çanağında Rus salatası, genellikle yemeklerin yanında hafif bir lezzet ya da beş çaylarında vazgeçilmez tatlardan biri olarak tercih edilir. Herkes tarafından çok sevilen ve oldukça pratik bir lezzettir.

Patates Çanağında Rus Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • Patates
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Samut
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Yoğurt
  • Mayonez
  • Kornişon Turşu
  • Bezelye
  • Havuç
  • Nane
  • Mısır

Patates Çanağında Rus Salatası Nasıl Yapılır?

Bu salatayı yaparken bazı insanlar hazır garnitür kullanır; ancak ev yapımı garnitürle daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Salatayı hazırlamaya, kişi sayısına göre patatesleri yıkayıp soyarak başlayın. Patatesleri birkaç parçaya kesip tencereye alın. Üzerini su ile doldurup ocağa alın ve haşlanmaya bırakın. Patatesler tamamen haşlandıktan sonra süzgece alıp soğuması için bir kenara bırakın.

Bu arada, Rus salatası için hazırlıklara başlayın. Patates ve havuçları yıkayıp küp-küp doğrayın ve bezelyeleri ayıklayın. Patates ve havuç sert sebzeler olduğundan, pişme süreleri birbirine yakın olacaktır; bu nedenle ikisini bir tencereye alıp haşlayın. Ancak bezelyeler daha çabuk pişeceğinden, onları ayrı bir tencerede haşlamalısınız.

Haşlama işlemi bitince, sebzeleri soğuk suya tutup süzgece bırakın ve soğumalarını bekleyin. Diğer taraftan, derin bir kap alın ve içerisine isteğe göre yoğurt ve mayonez koyun. Yoğurt ve mayonez oranlarını damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Bu iki malzemeyi iyice karıştırıp soğuyan patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin. Ayrı bir tarafta kornişon turşuları küçük küçük doğrayıp karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Son olarak, mısır ekleyin; bu, görsel açıdan daha renkli ve güzel bir salata elde etmenizi sağlar.

Rus salatamız hazır olduğuna göre, şimdi patates çanağını yapalım. Haşladığınız patatesleri derin bir kaba alın ve patates ezici aletler kullanarak iyice ezin. İçerisine ince doğranmış samut, tuz, pul biber ve karabiber ekleyin ve tekrar karıştırın. Kıvamını tam olarak alması ve lezzetini artırmak için ayrı bir kapta tereyağını eritip karışıma ekleyin, ardından elinizle yoğurun. Patates püresinin, daha koyu bir kıvamda olması gerekmektedir; bu sayede rahat şekil verebilirsiniz.

Yoğurma işlemi tamamlanınca ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içlerini oyarak şekil verin ve bu oyukları Rus salatası ile doldurun. Daha pratik bir yöntem isterseniz, küçük kaselerde ya da silikon kalıplarda da yapabilirsiniz. Önce kabın içini patatesli harçla doldurup sonra üzerine Rus salatası ekleyin. Tüm malzemeyi istediğiniz şekilde yapıp sunuma hazırlayınca, bir sos tavasına iki yemek kaşığı tereyağı alıp kavurun ve içerisine nane ekleyin. İyice kavrulduktan sonra her bir çanağın üzerine birkaç çay kaşığı kadar ilave edin. Bu şekilde daha lezzetli olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Marul Salatası Kaç Kalori?

Marul Salatası Kaç Kalori?

Ezme Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tel Şehriye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tel Şehriye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Maskolin Salata Tarifi ve Malzemeleri

Maskolin Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Salatalar Tarifi ve Malzemeleri