Maskolin Salata Maskolin salata, çeşitli marul ve yeşilliklerin körpe yapraklarının karışımından oluşan besleyici ve lezzetli bir salatadır. Bu yeşilliklerin taze yapraklarında, bütün yaprağa yayılması gereken tüm besin değerleri, vitaminler ve lezzet yoğun olarak bulunur. Maskolin bitkisinin anavatanı Kuzey Amerika ve Asya'dır. Hassas bir bitki olup, özellikle Çin mutfağında yaygın olarak kullanılır. Maskolin salatasının ülkemizde yetiştiriciliği yeni başlamıştır ve bazen mesclun veya maskulin olarak da adlandırılır. Lezzetli bir salata olan Maskolin, karbonhidrat ve A, B, C vitaminlerince zengin bir besindir. Maskolin Salatanın İçeriği Maskolin salata, körpe yapraklardan oluşur ve içindeki yeşillikler çatal boyunda olduğundan doğrama gerektirmez. Bu sayede yeşillikler bozulmadan daha uzun süre saklanabilir. Maskolin salata içerisinde genellikle şu yeşillikler bulunur:
Maskolin Salata Malzemeleri
Sos İçin
Maskolin Salata Nasıl Yapılır? Akdeniz yeşilliklerini, kuzu kulağını, mizunayı, pancar yaprağını, pakçoyu, mini marul ve menekşe yaprağını sirkeli suda yarım saat kadar bekletin. Daha sonra yeşillikleri güzelce bol su ile durulayın ve süzdürün. Geniş bir kaba alın ve soya filizini ekleyip karıştırın. Daha sonra turpları iyice yıkayarak alacalı olacak şekilde soyun, ince ince dilimleyerek salataya ekleyin ve üzerine mısırları koyun. Tost ekmeklerini küp-küp kesin ve bir tepsiye koyarak fırın ızgarasında her iki tarafı da kızarmış olacak şekilde kızartın. Tost ekmekleri fırında kızarırken, küçük bir kâsede limon suyu, zeytinyağı, tuz ve balzamik sirkeyi iyice karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. Kızarmış olan ekmekleri de salatanın üzerine koyup, beklemeden servise sunun. Afiyet Olsun. |