Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu buğday salatası, Lezzet açısından da görsel açıdan da güzel bir sunumdur. Pek çok yörede yapılabilmektedir. Ancak tam olarak hangi yöreye ait olduğu konusunda kesin bir bilgi yoktur. Lezzetli ve hafif bir salatadır. Genellikle diyet yapan bayanlar ya da sağlığına düşkün olup sağlıklı yiyecekler tüketmek isteyenler için bulunmaz bir tariftir. Sadece bu salatayı tüketerek diyet yapan bayanların sayısı bir hayli artmıştır. İçindeki buğday sayesinde doyurma, salatalık sayesinde hafiflik ve yoğurt sayesinde sağlıklı bir yiyecek özelliği taşımaktadır. Kalori oranı düşüktür. Özel günlerde rahatlıkla misafirlere ikram edilebilecek lezzetli bir salatadır. Lezzeti ve hafifliği sayesinde daha önce denemeyenlerin daha önce neden denemedik diyecekleri kadar güzel bir salatadır. Üstelik buğdayın birçok faydası vardır. Bu faydaları şöyle sıralayabiliriz: A, C, E, K, B6, B12 vitaminlerini ihtiva eder. Ayrıca fosfor, kalsiyum, demir de ihtiva etmektedir. Ayrıca saç yapısı için iyi olmakla beraber, kalp için de oldukça faydalıdır. Aynı zamanda kabukları soyulmamış hali tam bir enerji kaynağıdır.


Yoğurtlu buğday salatası malzemeleri

  • 1 su bardağı kadar aşurelik buğday
  • 3-4 tane kornişon turşu
  • Yarım bağ dereotu
  • 2 diş orta boy sarımsak
  • 2 su bardağı kadar yoğurt (Yoğurdun yarısı süzme şeklinde yarısı da normal yoğurt şeklinde)
  • Aldığı kadar tuz

Yoğurtlu Buğday Salatası Üzeri için

  • Zeytinyağı

Yoğurtlu buğday salatası nasıl yapılır?


Aşurelik buğday diye tabir etiğimiz kabukları soyulmuş buğdayları 3-4 saat kadar bir zaman diliminde biraz yumuşaması için suda bekletelim. Daha sonra dereotunu incecik olacak şeklide keselim. Kornişonları da küçük bir ebatta, küp-küp olacak şekilde keselim. Daha önceden suda beklettiğimiz buğdayları tencereye alıp ocağa konulmalıdır. Haşlanması biraz zaman alabilir. Fakat buğdayların pişme kıvamı çok yumuşak olacak şekilde olamamalıdır. Haşlanan buğdaylar daha sonra soğuma işlemine tabi tutulur. Burada bir not düşecek olursak aşurelik buğdaylar tam olarak soğutulmalıdır. Çünkü sıcak buğdaylar ısısı ile yoğurdu kesebilir ve lezzet kaybına yol açabilecek bir sorun oluşabilir. Sunumun gerçekleştirileceği tabağın içine haşlanan aşurelik buğdaylar, küp halde kesilmiş kornişon turşu, ince kıyılan dereotu ve tuzla havanda ezilmiş sarımsak eklenir. Bu malzemeler bir güzel zedelemeden karıştırılır. Daha sonraki aşamada ise süzme yoğurt ve normal yoğurt karışımı ve yeteri kadar tuz da eklenerek yine karıştırma işlemine tabi tutulur. En son işlemde üstüne zeytinyağı gezdirilerek sunum gerçekleşmiş olur.

Afiyet Olsun.

Yoğurtlu Buğday Salatası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Piyaz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Piyaz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Közde Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Közde Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Makarna Salatası

Oktay Usta Makarna Salatası

Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriyeli Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6