Çanak Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Çanak Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Çanak Patates Salatası

Çanak patates salatası, hem göze hem de mideye hitap eden mükemmel bir salata tarifidir. Bu özel tarif, özellikle özel günlerde hazırladığınız sofraları süsleyecek harika bir seçenektir. Çocukların olduğu kadar büyüklerin de favorisi olan çanak patates salatası, favori tarifleriniz arasında yer alacak niteliktedir. Lezzetli ve şık sunumu olan bir salata tarifi arıyorsanız, çanak patates salatasını mutlaka denemelisiniz.

Çanak Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, kırmızı pul biber, karabiber
  • İnce kıyılmış maydanoz

İç Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Üzeri İçin

  • 1 kahve kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tereyağı

Çanak Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Patatesler bol su ile yıkandıktan sonra kabukları soyularak küp küp doğranır. Doğranan patatesler tekrar sudan geçirilerek uygun bir tencereye alınır. Üzerini hafif geçecek kadar su ve bir miktar tuz eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan patatesler süzülerek çukur bir kabın içine alınır. Sıcaklığını atmadan içine rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağı eklenip püre kıvamına gelene kadar ezilir. Püre kıvamına gelen patatesler soğuması için bir kenara bırakılır.

Maydanoz incecik kıyılarak patatesin içine eklenir. İçine son olarak kırmızı pul biber, karabiber ve biraz tuz eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır. İyice karışan malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde önce yuvarlanır. Ardından başparmak ile ortası çukur şeklinde açılarak çanak şekli verilir. Tüm patates bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Hazırlanan çanaklar uygun bir tepsiye dizilir.

Sarımsağın kabukları soyularak yoğurdun içine rendelenerek karıştırılır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt, çanak patateslerin içine bir kaşık yardımı ile paylaştırılır. Tereyağı ufak bir tavanın içinde eritilir ve üzerine salça eklenerek sos hazırlanır. Hazırlanan sos, arzuya göre nane ve kırmızı pul biber ile tatlandırılıp kaşık yardımı ile çanaklara paylaştırılan yoğurdun üzerine gezdirilir. Çanak patates salatası servis için hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Çanak patates salatasını daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine mısır, haşlanmış bezelye veya ince doğranmış kırmızı biber gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Ayrıca, yoğurtlu karışımın üzerine dereotu veya taze nane yaprakları ile süsleyerek sunumunuzu daha şık hale getirebilirsiniz.

Besin değerleri açısından oldukça zengin olan çanak patates salatası, hem görsel olarak hem de lezzet olarak sofralarınızı renklendirecektir. Özellikle çocuklar için eğlenceli bir sunum alternatifi sunan bu tarif, sağlıklı ve besleyici öğeler içerir.

Çanak patates salatasını, ana yemeklerin yanında garnitür olarak da servis edebilirsiniz. Misafirleriniz bu lezzetli ve yaratıcı tarifi çok beğeneceklerdir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Makarna Salatası Kaç Kalori?

Makarna Salatası Kaç Kalori?

Güncel

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuskuslu Yeşil Mercimek Salatası

Kuskuslu Yeşil Mercimek Salatası

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Cipsli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Cipsli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Salata Tarifleri

Soya Soslu Salata Tarifleri

Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi ve Malzemeleri