Ekmek Salatası Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Ekmek Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Salatası

Ekmek salatası, oldukça doyurucu ve besleyici bir salata tarifidir. Canınız yemek yapmak istemediğinde ekmek salatası hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz. İçerisinde bol miktarda protein, mineral ve vitamin bulunan ekmek salatası, besleyici özelliğinin yanında lezzet bakımından da oldukça güzeldir. Eğer daha önce ekmek salatası yapmayı denemediyseniz, size önereceğimiz tarif ile kolaylıkla ekmek salatası hazırlayabilirsiniz.

Ekmek Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket tost ekmeği
  • Yarım tavuk göğsü
  • 200 gr süzme yoğurt
  • 200 gr mayonez
  • 1 tutam dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Ekmek Salatası Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk etini iyice yıkayın ve uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine alın. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve su ilavesi yaparak haşlanması için orta harlı ateşin üzerine yerleştirin. Tavuk eti haşlanınca suyun içerisinden bir kasenin içerisine alıp hafif soğuması için bekletin. Ardından sarımsakların kabuklarını soyun ve pişmiş olan tavuk eti ile birlikte rondoya koyup püre kıvamına gelene dek çırpın. Diğer taraftan süzme yoğurt ile mayonezi bir kasenin içerisine alın ve karıştırın. Yoğurtlu harçtan 3 yemek kaşığı ayırın ve kalan harcın içerisine tavuklu karışımı ilave edip tekrar karıştırın.

Tost ekmeklerinden bir tanesini bir kaşık süt ile ıslatın ve ıslatılmış olan ekmeğin üzerine bir yemek kaşığı tavuklu harçtan sürüp yayın. Bu ekmeğin üzerine de aynı şekilde ikinci ekmeği alıp ıslatın ve tavuklu karışımdan sürün. Bütün tost ekmekleri ve hazırlanan harç bitene dek bu işleme devam edin. Kule gibi bütün ekmekleri üst üste dizdikten sonra kulenin en altına ve en üstüne bulunan ekmekten tutun ve uzunlamasına olacak şekilde bir servis tabağının üzerine dizin.

Önceden ayrılmış olan yoğurtlu karışımı ekmek salatasının her tarafına sürüp dikkatli bir şekilde yayın. Salatanın üzerine bir streç film veya folyo serin. Bu şekilde ekmek salatasını bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün yumurtaları su ile haşlayın ve sert şekilde haşlandıktan sonra rendenin kalın dişli yeri ile sarısını ve beyazını salatanın her tarafına rendeleyin. Kırmızı pul biber ve kuru nane ile de renklendirip dilimleyin. Hazır hale gelmiş olan ekmek salatasını pasta gibi dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tarama Salata Tarifi ve Malzemeleri

Tarama Salata Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Salatalar Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Salataları Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Salataları Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Rus Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Rus Salatası Tarifi ve Malzemeleri