Jülyen Salata Jülyen salata, adından da anlaşılacağı üzere içerisine katılan malzemelerin jülyen, yani şerit halinde kesilmesi ile oluşturulan bir salata türüdür. Her bölgede yapılmakla beraber, Akdeniz bölgesinde daha yaygın bir şekilde tüketilmektedir. İçine katılan malzemeler belirli bir şekilde kesildikleri için hem göze hem de damak zevkine hitap etmektedir. Amerikan salatasını andıran bu salata, kalori değeri düşük olduğu için sağlıklı bir seçenek sunar. Misafirlere ikram açısından da şık bir sunum oluşturmaktadır. Jülyen Salata Malzemeleri
Sos İçin
Jülyen Salata Nasıl Yapılır? Salatada kullanılacak malzemeler su ile iyice yıkanmalı ve kurutulmalıdır. Daha sonra kabaklar ve havuçlar soyulmalı ve jülyen, yani şerit şeklinde kesilmelidir. Tavada zeytinyağı ile hafif ateşte ayrı ayrı sotelenmelidir. Sotelenen kabak ve havuçlar soğuması için bir kenara alınmalıdır. Sebzeler soğuduktan sonra üzerine doğranmış turşu, köz kırmızı biber, zeytinler, mantarlar, konserve mısır ve doğranmış dereotu eklenerek nazik hareketlerle karıştırılmalıdır. Diğer taraftan, sos malzemeleri iyice karıştırılarak hazırlanmalıdır. Sosun kıvamı çok katı olursa, bir miktar su ekleyebilirsiniz. Hazırlanan sos salatanın üzerine dökülmeli ve salata ile bütünleşmesi için yine nazik hareketlerle karıştırılmalıdır. Salatanın sosu emdiğine kanaat getirilirse, salata dolaba alınarak 1 saat kadar bekletilmelidir. Sosu çeken salata, bir saat sonra servise hazır hale gelecektir. Afiyet Olsun. |