Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu mantar salatası, farklı bir salata tarifi denemek isteyenler için ideal bir tercih olacaktır. Lezzetiyle, doyuruculuğuyla belki de diyet menünüze bile yer vermeyi düşüneceksiniz. Mantar düşük kalorisiyle zaten diyet yapanların gözbebeği bir besindir. Bu şekilde hazırlandığında, lezzeti bir kat daha artacak. Mantarı genellikle yemeklerde garnitür ya da mantar sote yaparak tüketmeye alışmış kişiler, başlı başına bunu salata olarak yemeyi de beğenecektir. Üstelik yapımı bu kadar kolay olan salatayla sofralarınıza bayram yaptıracaksınız. Dilerseniz birlikte yoğurtlu mantar salatasını hazırlamaya başlayalım.


Yoğurtlu mantar salatası için gerekli malzemeler

  • 300 gram kültür mantarı
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boyda havuç
  • 1 kâse yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar karabiber
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Süsleme malzemeleri

  • Maydanoz
  • Havuç

Yoğurtlu mantar salatası nasıl yapılır?


Salata için mantarları dilediğiniz gibi doğramaya başlayın. Doğradığınız mantarları kararmaması için, önceden hazırladığınız limonlu suyun içine koyun. Bu arada kırmızı biberleri közlemeye başlayın. Havucu ise kabuklarını soyarak, suyun içinde bütün olarak haşlayın.

Bu arada sarımsakları soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Bunu bir kâsenin içinde yoğurtla birlikte karıştırın. İçine tuzunu ilave edin. Ocaktaki havuç yumuşadıysa, bunu yine mantarları doğradınız büyüklükte doğrayarak, yoğurdun içine koyun. Közlenmiş kırmızı biberleri de aynı şekilde doğrayarak, tuz ve karabiberle birlikte yoğurtlu karışımın içine atın. Bunların hepsini güzelce karıştırın.

Doğranmış mantarları limonlu suyun içinden çıkarın. Bunları tavada zeytinyağında biraz soteleyin. Eğer mantarlar fazla sulanırsa suyunu süzebilirsiniz. Bu şekilde olmasını istemezseniz, sadece mantarların üzerindeki zarı soyarak, direkt olarak suyla fazla temas etmeden kavurabilirsiniz. Mantar bildiğiniz gibi fazla su çeker. Bu yüzden mantarların kabuklarını soymanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde suyun içinde beklemeyeceğinden, kavurma sırasında sizi fazla üzmez.

En son olarak mantarları biraz ılındıktan sonra hazırladınız yoğurtlu karışımın içine ilave edin. Bunu salata tabağının içine alarak, üzerine biraz rendelenmiş havuç ile maydanoz koyarak, dekor yapın. Ardından konuklarınıza yoğurtlu mantar salatasını ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Mantar Salatası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuklu Salata Kaç Kalori?

Tavuklu Salata Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltı Salataları Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltı Salataları Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Semiz Otu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Semiz Otu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börülce Salatası Nasıl Yapılır?

Börülce Salatası Nasıl Yapılır?

Güncel

Tavuklu Salata Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Salata Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Roka Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Roka Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Salata Kaç Kalori?

Yeşil Salata Kaç Kalori?

Hardallı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Hardallı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Salata Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Salata Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6