Patates Püreli Salata Patates püreli salata, patates püresiyle mutfaklarda harikalar yaratabileceğiniz bir lezzettir. Hem kısa sürede hazırlanabilmekte, hem de lezzetiyle küçük büyük herkesin seveceği bir salata olarak öne çıkmaktadır. Özellikle akşamdan hazırlayarak, ertesi güne güzel bir tarif hazırlayabilirsiniz. Bu salatayı kabul günlerinizde, çay saatlerinizde gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Salatanızı oda sıcaklığında fazla bekletmeyin, buzdolabında ise bir gün kadar bekletebilirsiniz. Ayrıca, kapalı bir cam kâsede saklanması uygundur. Şimdi patates püreli salata tarifini birlikte hazırlayalım. Patates Püreli Salata İçin Gerekli Malzemeler
Patates Püreli Salata Nasıl Yapılır? İlk olarak patatesleri iyice yıkayın ve dış kabuklarını temizleyin. Patatesleri uygun bir tencereye koyarak, üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlamaya başlayın. Ocağın altını orta ayarda açın. Bu arada salatada kullanacağınız yeşillikleri ayıklayın ve suyun içine sirke koyarak beklemeye alın. Bu şekilde yeşillikler iyice temizlenecek, patatesler de istenen kıvamda pişecektir. Siz de hiç zaman kaybetmeden salatanın hazırlığına devam etmelisiniz. Hazırlığınıza havuçları rendeleyerek devam edin. Teflon bir tavaya sıvı yağ koyarak, içine küp şeklinde doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve sotelemeye başlayın. Ardından, rendelenmiş havuçları ve ezdiğiniz sarımsakları kuru soğana ilave edin. Kavurmanın sonuna doğru biraz tuz, kırmızı pul biber ve karabiber ekleyin. Bu hazırladığınız karışım, patates püreli salatanızın sosu olacak. Bu arada pişen patatesleri süzün. Patateslerin kabuklarını soyun ve ezici kullanarak püre haline getirin. Pürenin içine hazırladığınız sosu ekleyerek iyice karıştırın. Şimdi sirkeli suyun içinde bekleyen yeşillikleri süzün ve ardından bol su ile iyice yıkayın. Bunları ince bir şekilde kıyarak, patates püresinin içine ilave edin. Ancak bunu yaptığınız sırada patates püresi iyice soğumuş olsun, aksi halde yeşillikler hemen pörsüyecektir. En son olarak, patates püreli salatanın içine gerektiği kadar tuz ekleyin. Salatayı, içini ıslattığınız bir servis tabağına koyun. Üzerine tereyağında hafifçe sotelenmiş domates ve yeşil biberle süsleme yapın. Artık salatanız servis edilmeye hazır. Konuklarınıza güzel bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |