Kereviz Salatası Kereviz salatası, kerevizi yemek olarak tercih etmeyen kişilerin bile severek tükettiği salata türlerinden biridir. Kereviz, sağlık açısından oldukça yararlı bir sebzedir. Ancak çoğu kişi, özellikle pişirildiğinde yayılan kokusundan dolayı kerevizi pek tercih etmez. Salata olarak hazırlandığında ise kereviz hem çiğden kullanıldığı için daha faydalı olur hem de salataya yakıştığından sevenleri çok olur. İçeriğinde bulunan lif oranı ve su miktarı ile kalorisi de düşük olduğundan, diyetlerde bile tavsiye edilen bir besindir. Kereviz, idrar yolu sorunlarından tansiyona, karaciğere kadar birçok hastalığa karşı koruyucu ve bazı hastalıklara karşı önleyici etkiye sahiptir. Bu nedenle uzmanlar kerevizin mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirtir. Kereviz salatası, çoğu ana yemeğin yanında mükemmel bir tamamlayıcıdır. Hatta tek başına bile tüketilmesi doyurucu bir etkiye sahiptir. Şimdi birlikte kereviz salatasını hazırlamaya başlayalım. Kereviz Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Kereviz Salatası Nasıl Yapılır? Salatayı hazırlamak için, önce kerevizin kabuklarını soyun. Bunu bekletmeden rendenin iri tarafıyla rendelemeye başlayın. Çünkü kerevizi bekletirseniz rengi kararacaktır ve bu da salatanın görünümünde hoş olmaz. Bir kâsenin içine yoğurdu ve mayonezi koyarak iyice çırpın. Bu karışımın iyice pürüzsüz hale gelmesini sağlamalısınız. Yoğurdun içine mayonez koymamızın nedeni kıvamının daha iyi olması ve daha lezzetli bir yoğurtlu sos elde etmektir. Bu arada dereotunu da incecik kıyın. Kereviz ve dereotu birbirine yakışan malzemelerdir; bu nedenle dereotunu bol tutabilirsiniz. İçine sarımsakları da rendeleyin. Şimdi yoğurtlu karışıma rendelediğiniz kerevizi, dereotunu ve sarımsakları ilave edin. İçine biraz da tuz ekleyin. Hepsini iyice karıştırın. Bu karışımı güzel bir salata tabağının içine koyun. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. En son olarak dövülmüş iç cevizi kereviz salatasının üzerine serpiştirin. Kereviz salatası sunum için hazır. Dilerseniz artık bu lezzetli salatayı sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz. Eminiz herkesin hoşuna gidecektir. Kerevizi sevmeyenlere bile söylemeseniz, bunun kereviz salatası olduğunu anlamayacaklardır. Afiyet olsun. |
Özduru
12 Temmuz 2024 CumaKereviz salatasını daha önce yapmadım ama çok merak ediyorum, özellikle kerevizin çiğ olarak kullanılmasının tadı nasıl oluyor? Kokusundan dolayı pek tercih etmeyen biri olarak bu salatanın lezzetini beğenir miyim acaba?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Özduru,
Kereviz salatası, özellikle çiğ kerevizle yapıldığında çok ferah ve hafif bir lezzete sahip oluyor. Kerevizin kendine has bir kokusu var, ancak salata yapımında kullandığın yoğurt, limon suyu ve sarımsak gibi malzemeler bu kokuyu bastırabilir ve daha hoş bir aroma elde edebilirsiniz. Özellikle yoğurtlu sos ile harmanlandığında, kerevizin kokusu belirgin derecede azalıyor ve ortaya çıkan lezzet genelde beğeniliyor. Denemenizi tavsiye ederim, belki de sandığınızdan daha çok seversiniz!
Afiyet olsun!