İtalyan Salatası İtalyan salatası, çeşitli malzemelerle yapılabilen ve birbirinden farklı birçok tarifi bulunan bir lezzettir. Türk mutfağındaki salatalardan oldukça farklı bir lezzet ve tarife sahip olan İtalyan salatası, en çok Amerikan salatası ile karıştırılmaktadır. İtalyan salatasını Amerikan salatasından ayıran en önemli özellik, füme dil ve jambonun kesim biçimidir. Bu iki malzemenin küp şeklinde değil, jülyen olarak doğranması, İtalyan salatasını diğer salatalardan farklı kılmaktadır. Klasik Rus salatasından İtalyan salatasını ayıran bir diğer özellik ise içine konan sosis ve salam gibi et ürünleridir. İtalyan salatasının olmazsa olmaz malzemesi mayonezdir. Patates ve bezelye gibi malzemeleri haşlamak için vakit yoksa, pratik bir ürün olan hazır garnitür de kullanılabilir. İtalyan Salatası Malzemeleri (5 Kişilik)
İtalyan Salatası Nasıl Yapılır? Havuçların üzeri bıçak yardımıyla kazınır ve temizlenir. Temizlenen havuçlar bezelye büyüklüğünde parçalara doğranır. Patateslerin kabukları soyulur ve havuç büyüklüğünde doğranır. Bezelye, havuç ve patatesler tuzlu suda haşlanır. Yumuşayan patates ve diğer malzemelerin suyu süzülerek başka bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır. Jambon ve füme dil ince şeritler halinde doğranır ve haşlanan sebzelerin üzerine eklenir. Küçük küçük doğranmış kornişon turşu, yoğurt ve mayonez de sebzelerin üzerine eklendikten sonra tuz ilave edilerek tüm malzemeler karıştırılır. İtalyan salatası soğuk olarak servis edilir. Ekstra Bilgiler
|