Yoğurt ve mayonez, birbirine çok yakışan iki malzemedir. Çeşitli salatalarda kullanılabilir ve harika lezzetler ortaya çıkarabilirler. Özellikle yoğurtlu mayonezli salata tarifleri, davet masalarınızda veya arkadaşlarınızla yaptığınız çay saatlerinde yer verebileceğiniz hem lezzet hem de görsellik açısından doyumsuz tatlara sahip salatalardır. Yoğurtlu Mayonezli Brokoli Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Mayonezli Brokoli Salatası Nasıl Yapılır? Öncelikle brokoliyi gövdesinden çiçekler halinde koparın. Eğer çiçeklerini bir bıçak ile gelişi güzel keserseniz tüm tüm durmayacak ve haşlama esnasında dağılacaktır. Çiçekleri parçalamadan gövdesinden ayırın. Ayırdığınız brokolileri suyun altında güzelce yıkayın. Uygun büyüklükte bir tencere alın ve içerisine brokolileri ilave edip üzerini su ile tamamlayın. Orta harlı ateşte brokolileri haşlayın ve çok fazla yumuşamasına fırsat vermeden ocağın altını kapatın. Bir havucu yıkayıp temizleyin ve rendeleyin. Bir tavada az miktar zeytinyağı ve tuz ile kavurun. Haşlanmış brokolileri salata tabağınıza ilave edin. Üzerine kavrulmuş havucu ekleyin. Diğer tarafta yoğurt, mayonez ve rendelenmiş sarımsağı az miktar tuz ile bir kasede karıştırın. Konserve mısırı kutusundan çıkarıp yıkayın ve brokoli kasenize ilave edin. Tüm malzemeleri güzelce harmanlayın ve son olarak üzerine yoğurtlu mayonez karışımını döküp servis yapın. Afiyet olsun. Yoğurtlu Mayonezli Tavuk Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Mayonezli Tavuk Salatası Nasıl Yapılır? Salatanın hazırlanmasına öncelikle tavuk etini yıkayarak başlayın ve uygun büyüklükteki bir tencereye ilave edin. Tavuk etinin üzerine su ilavesi yapın ve haşlamaya bırakın. Tavuk göğsü yeteri yumuşaklığa gelene dek haşlandıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve eti soğuması için bir tabağa çıkarın. Eti fazla soğumadan didikleyip bir karıştırma kasesine ilave edin. Üzerine haşlanmış mısırları ekleyin. Dereotunu temizleyip yıkadıktan sonra ince kıyım yaparak salata malzemelerinin bulunduğu kaseye ekleyin. Diğer tarafta yoğurt, mayonez ve tuzu bir kasede çatalla karıştırın. Üzerine rendelenmiş sarımsakları ilave edip karıştırın ve salatanın üzerine dökün. Yeşil biberi ortadan ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Ardından ince kıyım yaparak salata kasesine ekleyin ve tüm malzemeleri harmanlayın. Hazır olan yoğurtlu mayonezli tavuk salatasını birkaç dakika dinlendirdikten sonra sevdiklerinize sunum yapın. Afiyet olsun. Yoğurtlu Mayonezli Kabak Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Mayonezli Kabak Salatası Nasıl Yapılır? Öncelikle kırmızı pul biberi bir kasede 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile bekletin. Ardından kabakların kabuklarını soyun ve rendenin kalın dişli tarafı ile rendeleyin. Bir tavada zeytinyağı ile kabakları kavurun. Kavrulmuş kabakları servis tabağına alın. Bu arada yoğurt, mayonez ve rendelenmiş sarımsağı bir kasede karıştırın. Dereotunu yıkayıp ince doğrayın ve kabakların üzerine ekleyip karıştırın. Hazırladığınız mayonezli yoğurt karışımını da servis tabağındaki kabakların üzerine döküp yayın. Üzerine kuru nane ile süsleyin ve bekletilmiş kırmızı pul biberli yağı gezdirip sunum yapın. Afiyet olsun. |