Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuç Salatası

Yoğurtlu havuç salatası, sağlık açısından oldukça faydalı ve lezzetli bir mezedir. Havuç, içerdiği yüksek miktarda A vitamini ve diğer besin maddeleri sayesinde birçok sağlık problemine iyi gelir. Bu makalede, yoğurtlu havuç salatasının yapılışını ve faydalarını ayrıntılı bir şekilde ele alacağız.

Havucun Faydaları

Havuç, hızla kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishali kesici, mide ve bağırsak dostu, safra akıtıcı ve karaciğeri kuvvetlendirici özellikleri ile bilinir. Uzmanlar, havucun içerisindeki özel şekerler, A vitamini ve diğer vitaminler sayesinde karaciğeri kuvvetlendirdiğini ve vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olduğunu belirtirler. Ayrıca, havuç cilde temizlik ve pembelik verirken, göz sağlığını da korur. Her gün düzenli olarak havuç tüketmek, akciğer kanseri riskini yarı yarıya azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Havucun içerisindeki beta-karoten, yaşlılığın getirdiği görme zayıflıklarından korunmada etkilidir. Havuç çiğ ya da pişmiş olarak tüketilirken, soyulmaması ve sadece temizce yıkanması önerilir.

Yoğurtlu Havuç Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • Dört ya da beş tane orta boy havuç
  • İki yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Üç yemek kaşığı yoğurt
  • 1-2 çay bardağı zeytinyağı
  • İki ya da üç diş sarımsak
  • Tuz, nane, kırmızı pul biber, maydanoz, ceviz

Yoğurtlu Havuç Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle havuçların üst kabukları sebze soyucu ile ince bir şekilde soyulur ya da kazınır. Havuçlar rendenin iri kısmı ile rendelenir. Kesinlikle rondoda doğranmamalıdır, mutlaka rende ile rendelenmelidir. Bir tavaya zeytinyağı ve rendelenmiş havuçlar konulur, havuçlar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir. Havuçların diri kalması gerekmektedir.

Farklı bir kabın içine ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt ve normal yoğurt konularak karıştırılır. Süzme yoğurt konulmadan sadece yoğurt ile de yapılabilir, fakat süzme yoğurt güzel bir kıvam verir ve daha lezzetli yapar. Pişirilen havuçlar hafif soğumaya başladığında yoğurtla karıştırılır. İsteğe göre içine dövülmüş ceviz de ilave edilebilir. Yoğurtlu havuç salatası hazırlanmış olur. Geniş bir servis tabağına bu karışım dökülür. Üzerine nane, kırmızı pul biber, ceviz ya da maydanoz ile süsleyerek soğuduğunda servis yapılır. Ayrıca bu salatanın içine isteğe göre mayonez de katılabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Akdeniz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Akdeniz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şefin Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şefin Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Avokado Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Avokado Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Salata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzukulağı Salatası Tarifi

Kuzukulağı Salatası Tarifi