Kaşık Salata Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kaşık Salata Tarifi ve Malzemeleri

Kaşık salata, adından da anlaşılacağı üzere kaşıkla yenebilecek şekilde malzemelerin küçük doğranmasıyla hazırlanan bir salata türüdür. Genellikle salatalar çatal ile tüketilirken, bu özel salata kaşıkla yenir. Kaşık salatanın bu özelliği, onu yanında tüketilen ana yemekle bir bütün haline getirir. Özellikle kebaplar ve et yemekleriyle mükemmel bir uyum sağlar. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemek menünüze şıklık katacaktır. Salatanızı malzemelerin en bol olduğu mevsimde yaparsanız, tadına doyum olmaz. Şimdi kaşık salatasını birlikte hazırlamaya başlayalım.

Kaşık Salata İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet orta boy olgun domates
  • 3 adet orta boy salatalık
  • 5 adet yeşil soğan
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak, tazesi olursa 2 adet sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Arzu edilirse bir tutam taze reyhan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1-2 yemek kaşığı halis nar ekşisi
  • Yeteri kadar tuz

Kaşık Salata Nasıl Yapılır?

Salatanın hazırlığı için malzemeleri önce güzelce yıkayın. Domateslerden başlayarak, önce kabuklarını soyun ve çok küçük şekilde doğrayın. Büyüklükleri yaklaşık nohut kadar olsun. Daha sonra yıkanmış salatalıkların kabuklarını soyarak aynı büyüklükte doğrayın. Doğranmış malzemeleri geniş bir karıştırma kabının içine koyun. Kuru soğanı, yeşil biberleri, yeşil soğanları ve sarımsakları da aynı büyüklüklerde doğrayın. Maydanoz ve reyhanı incecik kıyın ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Bir kâsenin içinde sızma zeytinyağını, limon suyunu, tuz ve nar ekşisini birlikte karıştırın. Dilerseniz bu karışımı bir kavanozun içinde iyice çırpabilirsiniz. Kapağını kapattığınız kavanozu malzemeyle birlikte çalkalayın. Daha sonra sosunu döktüğünüz kaşık salatasını karıştırın ve salata tabağının içine alın. Artık kaşık salatası servise hazır. Ana yemekle birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Demet

12 Nisan 2024 Cuma

Merhaba akşam misafirim var ve pilav kuru fasulye kaşık salata yapacağım. Ama kaşık salata çok çabuk sulanıyor ve tadı değişiyor. Ben sulanmamaşı icin ne yapmam gerekiyor. Lütfen bilgi verir misiniz

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Demet Hanım,

Kaşık salatanın sulanmaması için birkaç ipucu verebilirim:

1. Salatayı servis etmeden hemen önce hazırlayın ve karıştırın. Önceden hazırlayıp bekletmek, sebzelerin suyunu salmasına neden olabilir.
2. Sebzeleri doğradıktan sonra bir süzgeçte bekletip fazla suyunu süzdürebilirsiniz.
3. Domates gibi sulu sebzelerin çekirdeklerini çıkararak kullanabilirsiniz.
4. Salatanın üzerine tuz eklemeden önce sebzelerin suyunu salmaması için az miktarda tuzla marine edebilirsiniz.
5. Salatanın sosunu, servis etmeden hemen önce ekleyin.

Afiyet olsun ve misafirlerinizle keyifli bir akşam geçirmenizi dilerim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şehriyeli Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Börülce Salatası Nasıl Yapılır?

Börülce Salatası Nasıl Yapılır?

Salatanın Faydaları Nelerdir?

Salatanın Faydaları Nelerdir?

Pişmiş Soğan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pişmiş Soğan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Patates Salatası

Oktay Usta Patates Salatası

Güncel

Salatalık Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yengeç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yengeç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tepside Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Zeytin Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Zeytin Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Sezar Salata Kaç Kalori?

Sezar Salata Kaç Kalori?

Pop Salata Tarifi ve Malzemeleri

Pop Salata Tarifi ve Malzemeleri