Kaşık salata, adından da anlaşılacağı üzere kaşıkla yenebilecek şekilde malzemelerin küçük doğranmasıyla hazırlanan bir salata türüdür. Genellikle salatalar çatal ile tüketilirken, bu özel salata kaşıkla yenir. Kaşık salatanın bu özelliği, onu yanında tüketilen ana yemekle bir bütün haline getirir. Özellikle kebaplar ve et yemekleriyle mükemmel bir uyum sağlar. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemek menünüze şıklık katacaktır. Salatanızı malzemelerin en bol olduğu mevsimde yaparsanız, tadına doyum olmaz. Şimdi kaşık salatasını birlikte hazırlamaya başlayalım. Kaşık Salata İçin Gerekli Malzemeler
Kaşık Salata Nasıl Yapılır? Salatanın hazırlığı için malzemeleri önce güzelce yıkayın. Domateslerden başlayarak, önce kabuklarını soyun ve çok küçük şekilde doğrayın. Büyüklükleri yaklaşık nohut kadar olsun. Daha sonra yıkanmış salatalıkların kabuklarını soyarak aynı büyüklükte doğrayın. Doğranmış malzemeleri geniş bir karıştırma kabının içine koyun. Kuru soğanı, yeşil biberleri, yeşil soğanları ve sarımsakları da aynı büyüklüklerde doğrayın. Maydanoz ve reyhanı incecik kıyın ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bir kâsenin içinde sızma zeytinyağını, limon suyunu, tuz ve nar ekşisini birlikte karıştırın. Dilerseniz bu karışımı bir kavanozun içinde iyice çırpabilirsiniz. Kapağını kapattığınız kavanozu malzemeyle birlikte çalkalayın. Daha sonra sosunu döktüğünüz kaşık salatasını karıştırın ve salata tabağının içine alın. Artık kaşık salatası servise hazır. Ana yemekle birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Demet
12 Nisan 2024 CumaMerhaba akşam misafirim var ve pilav kuru fasulye kaşık salata yapacağım. Ama kaşık salata çok çabuk sulanıyor ve tadı değişiyor. Ben sulanmamaşı icin ne yapmam gerekiyor. Lütfen bilgi verir misiniz
Cevap yazAdmin
12 Nisan 2024 CumaMerhaba Demet Hanım,
Kaşık salatanın sulanmaması için birkaç ipucu verebilirim:
1. Salatayı servis etmeden hemen önce hazırlayın ve karıştırın. Önceden hazırlayıp bekletmek, sebzelerin suyunu salmasına neden olabilir.
2. Sebzeleri doğradıktan sonra bir süzgeçte bekletip fazla suyunu süzdürebilirsiniz.
3. Domates gibi sulu sebzelerin çekirdeklerini çıkararak kullanabilirsiniz.
4. Salatanın üzerine tuz eklemeden önce sebzelerin suyunu salmaması için az miktarda tuzla marine edebilirsiniz.
5. Salatanın sosunu, servis etmeden hemen önce ekleyin.
Afiyet olsun ve misafirlerinizle keyifli bir akşam geçirmenizi dilerim!